H.K.G. davası: Savcının görev yeri değiştirildi
6 yaşında 'evlendirilen' H.K.G davasında iddianameyi yazan İstanbul Anadolu Adliyesi Savcısı Ercan Ateş’in görev yeri değiştirildi.

İsmailağa Cemaati'ne bağlı Hiranur Vakfı'nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel tarafından altı yaşındayken 'evlendirildiği' ortaya çıkan H.K.G.’nin yaşadıklarıyla ilgili iddianameyi yazan İstanbul Anadolu Adliyesi Savcısı Ercan Ateş’in görev yeri değiştirildi.

Birgün'den Timur Soykan'ın aktardığı bilgilere göre, Ateş, aile suçlarıyla ilgili savcılık bürosundan genel soruşturma bürosuna atandı. Ercan Ateş'in, başka bir savcıda iki yıl bekleyen soruşturmayı iddianameye dönüştürdüğünü hatırlatan Soykan, "Bu bir terfi ya da tenzili rütbe değil ancak istek dışı yapılmış bir görevlendirme" dedi.

SAVCIYA VERDİĞİ FOTOĞRAFLAR VE SES KAYDI CİNSEL İSTİSMARI KANITLIYOR

Soykan'ın yazısından ilgili bölüm şöyle:

"30 Ocak’ta İstanbul Anadolu Adliyesi’nde görülecek dava öncesinde H.K.G.’nin bulunduğu kentte duruşma açıldı ve ifade verdi.

Yeni Akit, dün bu ifadeden sapıklığa destek olmak için sinsi bir haber yayımladı. H.K.G.’nin bir radyo programcısıyla görüşmesine dair ifadelerinin davanın seyrini değiştireceği iddiasını ortaya atıyordu. Oysa cinsel istismarı yalanlayan bir ifade yoktu.

H.K.G. radyo programcısıyla görüştüğünü ve onu kurtuluş olarak gördüğünü söylemişti. ‘Zeki’ isimli bu kişi ile görüşmesi sanık olan anne ve babasının avukatları tarafından ona suçlama olarak yöneltilmişti. Bu kişiye ‘Canım’ diye yazması duruşmada ona soruldu. Ve şöyle yanıt verdi:

'Ben bunun anlamını düşünmedim. Onu sadece kurtuluş olarak gördüm zira o çevremdeki kişilerden farklı bir anlayıştaydı.'

H.K.G., ‘Zeki’ isimli radyocunun 'Altınlarını alıp kaç' dediğini ifadesinde söyledi. Yeni Akit bunu iftira delili olarak çarpıttı.

Anne Fatma Gümüşel ise radyo programcısı ile görüşmesiyle ilgili kızını suçlayan ifadeler verdi.

Bunları yayımlayıp H.K.G.’yi iftiracılıkla suçlayan Yeni Akit, ifadenin cinsel istismarın anlatıldığı geniş bölümünü yazmadı. H.K.G.’nin kurtulmak istediği tarikat kâbusu haberde yoktu.

Oysa H.K.G. bu duruşmadaki ifadesinde 6 yaşında imam nikâhıyla evlendirilip o yaştan itibaren cinsel istismara maruz bırakıldığını yeniden detaylarıyla anlatmıştı. Kadir İstekli, babası Yusuf Ziya Gümüşel ve annesi Fatma Gümüşel’den kendisine çocukluğu boyunca yaşattıkları için şikâyetçi olduğunu söyledi.

Halen…

***

Tarikat karanlığındaki organize kötülük, H.K.G.’yi sinsice karalayarak işkenceyi sürdürüyor. Oysa sadece H.K.G.’nin ifadeleri değil, savcıya verdiği fotoğraflar, Kadir İstekli’nin ses kaydı cinsel istismarı kanıtlıyor.

Tarikatın karanlık kuşatması sürerken H.K.G.’nin yaşadıklarıyla ilgili iddianameyi yazan İstanbul Anadolu Adliyesi Savcısı Ercan Ateş’in görev yeri değiştirildi. Ercan Ateş, başka bir savcıda iki yıl bekleyen soruşturmayı iddianameye dönüştürmüştü. Ercan Ateş, aile suçlarıyla ilgili savcılık bürosundan genel soruşturma bürosuna atandı. Bu bir terfi ya da tenzili rütbe değil ancak istek dışı yapılmış bir görevlendirme. Yargı çevresindeki söylentilere göre; Ercan Ateş, H.K.G.’nin suç duyurusuyla ilgili soruşturmada başsavcı vekiline haber vermediği için bu görevlendirme yapıldı."

Fotoğraf: Şehlem Kaçar/csgorselarsiv.org

İlgili haberler
Cumhurbaşkanı Hiranur Vakfındaki istismar için ‘mü...

AKP Kadın Kolları Başkanlığının düzenlediği Kadın Emeği Zirvesinde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hi...

DOSYA | Çocuk istismarı politiktir! Karanlık ağlar...

Çocuk istismarını daima gündemde tutmak, sorunu doğru tarif etmek, anlamak ve anlatmak gerekiyor. So...

Çocuk istismarında acı tablo: Bu olayları unutma!

Son 20 yılda kamuoyunun gündemine onlarca istismar vakası girdi. Yeterli önlemler alınmış olsaydı, e...