Hande Buse Şeker davasında kapalılık kararı kaldırıldı
Polis Volkan H. tarafından öldürülen trans kadın Hande Buse Şeker davasının 4. duruşmasında davanın kapalı görülmesi kararı kaldırıldı. Dava eksik ifadelerin tamamlanması için 30 Mart’a ertelendi.

İzmir’de geçtiğimiz yıl ocak ayında polis Volkan H. tarafından öldürülen trans kadın Hande Buse Şeker davasının dördüncü duruşması İzmir Adliyesi 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Davanın ilk duruşmasında verilen kapalılık kararı nedeniyle duruşma kapalı görülürken tutuklu sanık ve tanıklar hazır edildi.

Davanın ilk duruşması 21 Haziran 2019’da İzmir 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görülmüştü. İlk duruşmada kapalılık kararı verilen dosyanın, 13 Eylül 2019’da görülen ikinci duruşmasında olay yeri görüntüleri incelendi. Sanığın savunması ve tanık beyanı alındı. Mahkemenin kapalılık kararı verme gerekçesinin savunma alınması ve olay yeri videolarının izlenmesi ile ortadan kalktığını düşünen avukatlar kapalılık kararının kaldırılması talebinde bulundu ancak talep reddedildi. 18 Kasım’daki üçüncü duruşmada dava dosyasındaki eksik hususların tamamlanması ve görüntülerin bilirkişi tarafından incelenmesine karar verildi. Bugünkü duruşmada hazır bulunan sanık ifade vermezken, olay yerinde bulunan iki tanık ifade verdi. İfadelerin değerlendirilmesi ve eksik ifadelerin tamamlanması için duruşma 30 Mart’a ertelenirken kapalılık kararı ise kaldırıldı.

İlgili haberler
Tazminatsız çıkarılan trans kadın: Emeğimin karşıl...

İşten çıkarılan Göksel A: Artık çıktığım yolda yalnızdım, bugün mecburen bir seks işçisiyim. Maalese...

Antalya’da trans kadın Gökçe Saygı öldürüldü!

Antalya’da yaşayana trans kadın Gökçe Saygı, bir erkek tarafından bıçaklanarak öldürüldü.

Transları intihara ne sürüklüyor?

Hande Kader’in yakın arkadaşı trans kadın Didem Akay’ın intiharı sonrası trans bireylerin neden yaşa...