Hakimler ve Savcılar Kurulundan kadın katiline taziye mesajı
Hakimler ve Savcılar Kurulu, dün bir kadını öldürüp intihar eden Adalet Bakanlığı Daire Başkanının ardından taziye mesajı yayınladı.

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) evli olduğu İlksen Tüzün'ü katledip ardından da intihar eden Adalet Bakanlığı Daire Başkanı Serkan Tüzün’ün ardından “sayın” ifadesi kullanarak taziye mesajı yayınladı. HSK’nın bir kadın katilinin ardından yayınladığını taziye mesajına avukatlar sosyal medyadan tepki gösterdi. HSK, taziye mesajını tepkiler üzerine kaldırdı.

Öte yandan Adalet Bakanlığı’nın da personele Serkan Tüzün için "başsağlığı" mesajı gönderdiği öğrenildi. Gazeteci Alican Uludağ, bilgiyi "Adalet Bakanlığı da Serkan Tüzün için personeline ‘başsağlığı’ mesajı geçti, Kahramanmaraş/Göksun’daki cenazeye katılmak isteyenler için bakanlıktan servis kaldırılacağını duyurdu” paylaşımıyla aktardı. Yargıtay 5. Ceza Dairesi Üyesi İsa Çelik de kadın cinayeti faili Serkan Tüzün için taziye mesajı paylaşıp "Allah'tan rahmet" ve "mekanının cennet olmasını" diledi.

Adalet Bakanlığı Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığında Daire Başkanı Serkan Tüzün dün gece saat 23.15 sıralarında Ankara Etimesgut’ta bulunan hakim lojmanında önce evli olduğu İlksen Tüzün'ü vurdu sonra da intihar etti. Üç çocuğu bulunan Serkan Tüzün, Alperen Ocakları'nın eski genel başkanlığını yapmıştı.

İlgili haberler
İktidarın 'kadına şiddetle mücadelesi': Kadın kati...

'İstanbul Sözleşmesi’nden çıktık ama rahat olun' diye koca bir ülkeye yalan söyleyenler, “iç mevzuat...

Failler cinayetleri sosyal medyada paylaşıyor | Eş...

Faillerin kadınları katlettikten sonra sosyal medyada "namusumu temizledim" ifadeleriyle paylaşmalar...

Şiddet faillerinin ‘adalete güveni’ kadınlarda yok...

‘Kazanılmış hakların gereğinin yerine getirilmesinden vazgeçmemek, sosyal medyada sesini duyurma ola...