Fadime Öcal davasında katile ‘haksız tahrik indirimi’ verildi
Antalya’da geçen yıl kardeşi Gökhan Öcel tarafından öldürülen Fadime Öcal davasında mahkeme "haksız tahrik" indirimi uyguladı. Katil, ‘Yine olsa hesabını sorarım’ dedi.

Antalya’da geçen yıl Gökhan Öcel ablasının yaşadığı ilçeye gitmiş ve tabancayla ablası Fadime Öcal'a ateş ederek öldürmüştü. Tutuklanan Gökhan Öcal hakkında 'kardeşi kasten öldürme' suçlamasıyla dava açılmıştı. Kırşehir Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın duruşmasında Gökhan Öcal ile avukatı hazır bulundu.

'İNSANLARIN YÜZÜNE BAKAMIYORDUM'
Mahkemede savunma yapan Öcal, "Eski savunmamın arkasındayım. Kendisi başka erkeklere uygunsuz fotoğraflarını atıyordu. Bunun hesabını sormak isterken böyle bir olay yaşandı. Yine olsa hesabını sorardım. Korkutmak isterken silah ateş aldı. Kendisinin ettiği küfürler ve hakaretler, beni çok öfkelendirmişti. Çevredeki insanların yüzüne bakamaz hale gelmiştim" dedi.

Mahkeme heyeti, Öcal'ı 'kardeşi kasten öldürme' suçundan önce müebbet hapis cezasına çarptırdı. Heyet daha sonra sanığa, "haksız tahrik" indirimi uygulayarak cezasını 20 yıla düşürdü. Gerekçe olarak Fadime Öcal'ın kardeşi Gökhan Öcal'a sarf ettiği tahrik edici sözler ve mesajlar gösterildi.

Fotoğraf: DHA