Esenyalı'da 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü Şöleni
Şiddete, sömürüye, ayrımcılığa karşı eşit, özgür ve insanca bir yaşamı birlikte kuralın şiarıyla 1000'e yakın işçi ve emekçi kadın bu şölende yan yana geldi.

Esenyalı Kadın Dayanışma Derneğinin 9'ncusunu düzenlediği 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü Şöleni 9 Mart Cumartesi akşamı Başkent düğün salonunda gerçekleşti. Şiddete, sömürüye, ayrımcılığa karşı eşit, özgür ve insanca bir yaşamı birlikte kuralın şiarıyla 1000'e yakın işçi ve emekçi kadın bu şölende yan yana geldi.

Şölende fabrika işçisi kadınlardan emekçi kadınlara, liseli ve işçi genç kadınlardan sendika temsilcilerine, muhtar ve aza adaylarından parti temsilcilerine kadar mahallede birlik olma çağrısına yanıt veren birçok kesimden kadınlar katıldı.


Dernek adına konuşma yapan Esenyalı Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Adile Doğan konuşmasında, ekonomik ve siyasal gelişmelerin kadınların hayatları üzerindeki etkisi ve bunun karşısında yerel birliklerin önemine değindi. Ayrıca mahalle yerelinin sorunları karşısında kadınların derneğe başvurma sayılarının git gide arttığına değinen Doğan, bunun karşısında bugün bine yakın kadının başta yan yana gelmesi ve buradan aldığı güç ile mahallelerinde yaşanabilir bir ortamı ancak birlikte olarak, yan yana gelerek ve örgütlenerek sağlanabileceğinin altını çizdi.

Şölenin devamında konuşan muhtar azası kadınlar ise, şölene katılan kadınlara sokaktan başlayarak birlikte mücadele çağrısı yaptı ve yerel yönetimlerde söz sahibi olması gerekenin mahallenin kadınlarının olması gerektiğinin altını çizdi.

Genç bir metal işçisi kadın ise hem fabrikada hem de yaşamın diğer alanlarında sömürü ve baskı altında yaşayan işçi kadınların hangi fabrikada olursa olsun sorunlarının ortak olduğunu ve bu sorunlar karşısında birlikte mücadele ederek kazanılabileceğini ifade etti.

Şölen birlik ve mücadele çağrılarının, kadınların "yaşasın 8 Mart, yaşasın kadın dayanışması ve örgütlü mücadelemiz" sloganlarıyla coşkulu geçti.

Fotoğraflar: Esenyalı Kadın Dayanışma Derneği