Dün iki kadın evli olduğu erkekler tarafından öldürüldü
İzmir'de ve Ankara'da iki kadın, evli olduğu erkekler tarafından öldürüldü.

İzmir'in Karabağlar ilçesinde İpek T. (64) adlı kadın evli olduğu erkek H.T. (58) tarafından defalarca bıçaklandı. H.T., İpek T’yi bıçakladıktan sonra polis merkezine giderek teslim olurken, eve giden ekipler ise kadının cansız bedeniyle karşılaştı. Malatya'da yaşayan çiftin, Maraş merkezli depremler sonrası İzmir'e yerleştiği öğrenildi.

​Saat 18.00 sıralarında H.T., mutfaktan aldığı bıçakla eşi İpek T.'yi defalarca bıçakladı. Olay sonrası evden çıkan H.T., polis merkezine gidip eşini bıçakladığını söyleyerek teslim oldu. H.T.'nin polis merkezine gelip teslim olması sonrası eve giden ekipler, İpek T.'nin cansız bedeniyle karşılaştı. İpek T.'nin cansız bedeni, savcılık ve ekiplerin olay yerindeki incelemesinin ardından İzmir Adli Tıp Kurumu'nun morguna kaldırıldı.

Maraş merkezli depremler öncesi Malatya'da yaşayan ailenin afetten etkilenip İzmir'e yerleştikleri öğrenildi. Kirada oturan çiftin iki çocuğunun olduğu, kızlarının İstanbul'da üniversitede öğrenim gördüğü ve çift ile yaşayan oğullarının ise olay anında evde olmadığı öğrenildi.

Ankara’nın Çankaya ilçesinde Derya Çetinkaya (41) çocuklarını görmek için ayrıldığı eşinin evine gittiğinde, eşi Murat Çetinkaya tarafından bıçaklanarak öldürüldü. Çetinkaya araya girmek isteyen oğlu K.Ç.'yi de yaraladı. Olayın ardından 4'üncü kattaki evin balkonunda atlayan Murat Çetinkaya'nın hastanede beyin ölümü gerçekleşti.

DHA’nın haberine göre olay dün saat 23.30 sıralarında Çukurambar Mahallesinde meydana geldi. Derya Çetinkaya, bir hafta önce ayrıldığı evine, çocuklarını görmek için döndü. Murat Çetinkaya, mutfaktan aldığı bıçakla çocuklarının gözü önünde Derya Çetinkaya’yı öldürdü. Murat Çetinkaya, kendisine engel olmaya çalışan oğlu K.Ç.'yi ise bıçakla yaraladı. Çetinkaya, daha sonra 4’üncü katta bulunan evin balkonundan atlayarak, intihara kalkıştı. Komşuların ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde Derya Çetinkaya'nın hayatını kaybettiği belirlendi. Yaralanan K.Ç. ile Murat Çetinkaya ise müdahalenin ardından ambulansla hastaneye kaldırıldı. Murat Çetinkaya'nın beyin ölümü gerçekleşirken, K.Ç.'nin hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi.

Derya Çetinkaya'nın cesedi, evde yapılan incelemenin ardından Ankara Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı. Derya Çetinkaya'nın kardeşleri Adli Tıp Kurumu önünde büyük üzüntü yaşadı. Abla Zeynep Küşlü, kardeşinin eşiyle boşanacağını, evden ayrıldığını ve 2 gün önce çocuklarını görmek için eve geri döndüğü belirterek, "Benim kardeşim yaşamayı çok seviyordu. İçim yanıyor, vicdan azabı çekiyorum. Keşke göndermeseydim. İçinde sırla gitti. 20 yıllık evliliği vardı. Kardeşim vadesiyle ölmedi, benim kardeşimi kesti. Ölüme bilerek gitti aslında. Ama ben bu boyuta geleceğini bilmiyordum. Çocuklarına dayanamıyordu. 'Çocuklarıma dayanamıyorum, bana bir şey yapmaz' diyordu. Bize bir şey söylemedi, deseydi izin verir miydik?" dedi.

Fotoğraf:Nisa Sude Demirel/Evrensel