Cinsel saldırı nedeniyle yargılanan gazeteci Batuhan Çolak’a, ‘iyi hal’ indirimi
Bir kadın avukata cinsel saldırıda bulunan Aykırı Haber Genel Yayın Yönetmeni Batuhan Çolak, cinsel saldırı suçundan 2 yıl ceza aldı. Takdiri indirimi uygulanan sanığın cezası ertelendi.

Aykırı Haber Genel Yayın Yönetmeni Batuhan Çolak, Bakırköy’de avukat bir kadına cinsel saldırıda bulunmaktan “basit cinsel saldırı” suçundan beş yıldan 10 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanıyordu. Hürriyet’den Burcu Purtul Uçar’ın haberine göre Bakırköy 30’uncu Asliye Ceza Mahkemesinde görülen karar duruşmasında, Batuhan Çolak’a “sarkıntılık düzeyinde kalan cinsel saldırı” suçundan iki yıl hapis cezası veren mahkeme, “iyi hal” indirimi uygulayarak cezayı bir yıl sekiz aya indirdi. Mahkeme, cezanın iki yılın altında olması ve sanığın bir daha suç işlemeyeceği yönünde olumlu kanaat oluştuğu gerekçesiyle cezayı erteledi.

Bakırköy 30. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada katılan B.K. ile taraf avukatları hazır bulunurken, Batuhan Çolak duruşmaya katılmadı.

Duruşmada savunma yapan sanık avukatı “Biz soruşturmanın ilk gününden beri olay yerine ilişkin kamera görüntüleri varsa aydınlatılması yönünde taleplerde bulunduk. Kamera görüntüleri dosya içine girmemiştir. Suçu kabul etmemekle beraber, ani ve kesintili bir şekilde olan saldırının sarkıntılık düzeyinde kaldığı yönünde Yargıtay kararları dosyaya sunulmuştur. Katılanın çelişkili beyanları ve eksik delil sunmuş olması nedeniyle müvekkilimin beraatını talep ediyorum” dedi.

B.K. ise “Sanık davayı uzatmaya mahsus davranmıştır. İyi hal indirimi yapılmamasını talep ediyorum” şeklinde beyanda bulundu.

Kararını açıklayan mahkeme, Batuhan Ç.’nin “sarkıntılık düzeyinde kalan cinsel saldırı” suçundan önce iki yıl hapis ile cezalandırılmasına karar verdi. Takdiri indirim uygulayan mahkeme, sanığın bir yıl sekiz ay hapis ile cezalandırılmasına hükmetti. Mahkeme sanığın bir daha suç işlemeyeceği yönünde olumlu kanaat elde edildiğinden, verilen cezanın ertelenmesine karar verdi.

İDDİANAME NE DİYORDU?
Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, 26 Temmuz 2021’de Bakırköy’de meydana gelen olay anlatılmıştı. İddianamede yer verilen müşteki avukat B.K. ifadesinde İstanbul’da serbest avukatlık yaptığını anlatarak “Bir müvekkilim ‘cinsel taciz’ suçundan yargılanarak beraat etti. Medyada müvekkilim hakkında olumsuz haberler çıkmaya devam etti. Doğru haber yapacağını düşündüğüm Batuhan Ç. ile iletişime geçtim. Ataköy’de bir kafede buluştuk. Batuhan Ç. bana kendi dava dosyalarından bahsetti. Ben bu davaları sözleşme yaparak üstlenebileceğimi söyledim. 26 Temmuz gününe ofisimde görüşmek üzere randevu verdim. Büronun terasında görüşüp kahve içtik. Kahve fincanlarını mutfağa götürdüğüm sırada Batuhan Ç. her iki kolu ile gövdemden sararak kendisine çevirdi ve yanağımdan öptü. Ardından dudağımdan öpmeye çalıştı ama buna engel oldum. ‘Ne yapmaya çalışıyorsun’ diyerek kendisine kızdım. Batuhan Ç. özür dileyerek ofisten çıktı” ifadelerini kullanmıştı. Batuhan Ç. ise olaya ilişkin verdiği ilk savunmasında, B.K.’nın kendisine iltifatta bulunduğunu söyleyerek “Bana dünyanın en güzel gülen 10 erkeğinden biri olduğumu söyledi. Müşteki benim internet sitemde yazarlık yapmak istedi. Ben bunu kabul etmedim. Bunun sebebi budur. Bunlar tamamen uydurmadır” demişti.
İddianamede Batuhan Ç.’nin “basit cinsel saldırı” suçundan beş yıldan 10 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edilmişti.

Haber: Medyascope 

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Nedir çektiğimiz 'iyi hal' ve 'haksız tahrik' indi...

Mahkeme, bir kadının giydiği taytı yine 'tahrik' kabul etti. Gelin, kadın cinayetlerini adeta teşvik...

Yargı yine iyi hal indiriminin önünü açtı

Nazlı Ayan, evlenme teklifini kabul etmediği Hamit Tekin tarafından katledildi. Tekin ceza indirimi...

GÜNÜN DİKKATİ: ‘Haksız tahrik’ ve ‘iyi hal’ indiri...

Bir yandan davalarda kadın cinayetlerine, cinsel saldırılara ceza indirimleri yağarken diğer yandan...