Boşanma aşamasındaki eşini katleden erkeğe haksız tahrik indirimi
Boşanma aşamasında olduğu Elif Durmaz'ı çocuğunun yanında öldüren Bekir Durmaz hakkında, Elif Durmaz'ın başkasını sevdiğini söylediği iddiası üzerine haksız tahrik indirimi istendi.

Boşanma aşamasında olduğu Elif Durmaz'ı çocuğunun yanında öldüren Bekir Durmaz hakkında haksız tahrik indirimi istendi. Elif Durmaz öldürülmeden önce kendisini öldürmekle tehdit eden Bekir Durmaz hakkında uzaklaştırma kararı aldırmıştı.

DHA'nın aktardığına göre Bekir Durmaz ifadesinde Elif Durmaz'ın ikinci eşi olduğunu belirterek "Bir hafta önce de boşanma davası açmıştım. İlk eşimden çocuğum olmadığı için 2003 yılında kuma olarak Elif'le imam nikahı kıyıp birlikte yaşamaya başladık. İlk eşimle ayrıldıktan 9 yıl sonra Elif'e resmi nikah kıydık. 3 çocuğumuz oldu. Geçmişte yine aldatma nedeniyle tartıştık, tokat atmıştım. Daha sonra yine aynı konu nedeniyle tartıştık ve üzerine sehpayı fırlatmıştım. Beni şikayet etti ve hakkımda uzaklaştırma kararı verildi. Alışverişten döndükten sonra yine bu konu yüzünden tartıştık. Bana başka birini sevdiğini söyledi. Tartışmamız büyüyünce de beni KADES'ten polis çağıracağını söyleyerek tehdit etti. Kendimi kaybettim. Yanımdaki bıçağı arabayla seyir halindeyken Elif'e birkaç kez savurdum. Karakola doğru gitmeye başladım. Karakola giderek olayı anlattım" dedi. Durmaz, sevk edildiği mahkemede tutuklandı.

Elif Durmaz'ın Bekir Durmaz'a karşı aksi ispat edilemeyen şekilde, "Ben senin eşin değilim. Sen bana 3 kez 'Boş ol' dedin. Ben başkasını seviyorum" dediğine yer verilen iddianamede, şüpheli hakkında, 'Haksız tahrik altında eşe ve kadına karşı kasten öldürme' suçundan 18'den 24 yıla kadar hapis cezası talep edildi. İddianame, Konya 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

Fotoğraf: Serra Akcan / csgorselarsiv.org

İlgili haberler
Haksız Tahrik: Bir Erkeklik Hakkı | Eylem Ümit Atı...

1978'den bugüne haksız tahrike dair verilmiş yargı kararlarını, dava dosyalarını inceleyen Eylem Ümi...

Savcı sanığın aldatma iddiasına dayanarak haksız t...

İstanbul Fatih’te boşanma aşamasında olduğu Emine Cin’i öldüren Levent Cin hakkında mütalaa açıklaya...

Erzurum'da kadın katiline ‘haksız tahrik’ ve ‘takd...

Erzurum'da evli olduğu kadın Yasemin Sarıyıldız'ı 11 el ateş ederek öldüren Ezalettin Sarıyıldız, ‘h...