Bir avuç kömürle Ankara’ya ‘adalet’ için yürüyüş...
Soma Katliamı’nda evladını yitiren Anne Gülsüm Çolak ‘adalet talebi mahkeme salonlarına sıkıştırılamaz’ diyerek Soma'dan bir avuç kömür alıp Ankara’ya yürüyecek.

Soma’da evladını yitiren Anne Gülsüm Çolak, “Evlatlarımız için adalet” diyerek çeşitli şehirlerde iş cinayetlerinde çocuklarını kaybeden annelerle bir araya gelecek ve sonrasında Ankara’ya HSK önüne gidecek.
Soma Katliamı davasında çıkan kararın yeterli olmadığını söyleyen Gülsüm Çolak, “Biz Soma Katliamı'nda evlatlarını yitiren anneler üç yıldır devam eden Soma davasında sorumluların hak ettikleri cezayı almadıklarını gördük. Mahkemenin verdiği cezanın yeterli bulmadığımızı, adalet talebimizi yeniden, daha yüksek bir sesle dile getirmek için yola çıkıyoruz” dedi.

Davanın ancak 3 yılı aşkın bir sürede sonuçlandığını belirten Çolak, “Bu sürede her türlü baskı ve zorbalığa şahit olduk. Mahkeme heyetinin değiştirilmesi, sanıklara ödül niteliğinde bir mütalaa hazırlanmış olması, avukatımız Selçuk Kozağaçlı'nın göz altına alınması ve de en önemlisi uydurma bir sabotaj iddiası ile tüm dava süreci yukardan müdahalelerle çarptırılmıştır. Verilen kararla da gerçek suç örtbas edilmek istenmiştir” diye konuştu.


Ankara HSK önüne kadar bir yolculuk yapacaklarını söyleyen Çolak, “Bu yolculukta çeşitli duraklarda iş cinayetinde evlatlarını yitirmiş, adalet arayışını sürdüren anneler ile buluşmalar gerçekleştireceğiz. Amacımız, evlatlarını haksızca yitiren ve adalet talepleri susturulan annelerin sesine ses katmak, onlarla dayanışmak ve mahkeme salonlarına sıkışan sesimizi sokağa taşımaktır. Yola çıkıyoruz çünkü adalet talebi mahkeme salonlarına sıkıştırılamaz. Çünkü bizler evlatlarımızı kaybettik, bir ana daha iş cinayetinde evladını kaybetmesin. Çünkü bu ülkede evlatları için adalet arayan yüzlerce ana var bizlerle ortak acıya sahip. Çünkü adaletin sesi anneler yan yana gelince güçlenecek. Çünkü bizler adalet heykeli altında kemikleri sızlayan hiçbir evladımızı unutmadık, unutmayacağız” dedi.


Çolak son olarak, “Adaletin kime işleyip kime işlemediğini, bir avuç kömürün bedelinin 301 kişinin kanıyla ödendiğini göstermek için yürüyeceğiz. Buradan bir avuç kömür alarak, çocuklarımızın kemiklerinin toprak olduğunu hatırlatarak, ‘sizin adaletiniz bu mu?’ diye soracağız. Bir de kömürün bedelinin ödendiğini söyleyeceğiz” dedi. Çolak, yürüyüşten önce çocuklarının mezarlarına uğrayacaklarını ve bir avuç toprak alıp yola çıkacaklarını söyledi.


YOL PROGRAMI
Gülsüm Çolak’ın yürüyüş programı şöyle:
- 12 Temmuz Perşembe – 15.03 Soma Madenci Anıtı önünden uğurlama, - 19.00 Çanakkale Adalet Buluşması
- 13 Temmuz Cuma Silivri 11.00 açıklama - 19.00 İstanbul Abbasağa Adalet Forumu
- 14 Temmuz Cumartesi 11.00 Tuzla açıklama - 19.00 Kocaeli Buluşma
- 15 Temmuz Pazar Zonguldak buluşma
- 16 Temmuz Pazartesi Ankara HSK önü buluşma

İlgili haberler
Tek adam adaleti Somalı aileleri vurdu

Soma katliamında eşini kaybeden Naciye Kaya’ya kulak verin: ‘Bizi oyalıyorlar. Şimdi de seçim yüzünd...

Soma davasında kadınlar ‘adalet’ nöbetinde

Ertelenen soma davası için oturma eylemi yapan kadınlar: Biz adalet nöbeti başlattık. Tüm Türkiye’ni...

BU NASIL ADALET: Soma'dan çıkan karar aileleri isy...

301 ișçinin yașamını yitirdiği Soma Katliamı'na dair davada kararlar açıklandı. Çıkan karara aileler...