GÜNDEM

Hemşireler Günü'nde hemşirelerin talebi: ‘Meslek tanımımız yapılsın’

Elazığ Ruh Sağlığı Hastalıkları Hastanesinde çalışan hemşireler, hemşiriler gününde pasta ve kek değil taleplerinin dinlenmesini istiyor: İş güvenliği ve can güvenliği istiyoruz

9. Yargı Paketi: Kadını aileye hapset, Anayasa’yı ihlal et

AKP iktidarı, çok açık yasa ihlal ederek kadının sadece kendi soyadını kullanmasının aile bütünlüğüne zarar vereceğini söylüyor, kadının bu hakkını kullanmasını engelliyor.

‘Aile meclisi’ Güneş Yıldıztan’ın ölüm fermanını vermiş

Kendisinden 7 yıldır haber alınamayan Güneş Yıldıztan’ın, kocasını aldattığı iddiasıyla aile tarafından öldürüldüğü ortaya çıktı.

10 Mayıs eylemlerinin ardından Ümraniye'den öğretmenler yazdı

Kadın öğretmenler 'Eğitimde şiddete hayır' demek için sokağa çıktı, eylemlerin ardından İstanbul Ümraniye'den eğitimciler izlenimlerini Ekmek ve Gül ile paylaştı.

Manisa ve Mersin'de kadın cinayeti

Manisa ve Mersin'de iki kadın evli oldukları erkekler tarafından katledildi.

Sarayköylü kadınlar JES'e karşı toprağına, havasına sahip çıkmak için buluştu

Denizli'nin Sarayköy ilçesinde halk, gerçekleşen jeotermal patlamanın ardından 11 gündür JES çukurunun kapatılmaması, gerekli önlemlerin alınmamış olmasını protesto etti.

'Diyanet bastırdı, MEB dağıttı, müftülük propagandasını yaptı'

ÇEDES kapsamında Diyanet’in yayınlandığı ilkokul çocuklarına dağıtılan bir kitapta, ayetler eşliğinde seçim propagandası yapıldı.

Kadın öğretmenler 'Eğitimde şiddete hayır' demek için sokakta

İstanbul Eyüp’te bir öğrenci tarafından öldürülen öğretmen İbrahim Oktugan için binlerce öğretmen yürüdü. Kadın öğretmenler de yürüyüşlerde yoğun katılımla en önde yer aldı.

TÜİK'e göre kadınlarda işsizlik yüzde 12

TÜİK'in açıkladığı verilere göre, geniş tanımlı işsizlik mart ayında yüzde 24,1 oldu. İşsizlik oranı ise yüzde 8,6 olarak kaydedildi.

‘Yumuşama’ yorumlarına karşı sert uyarı

İktidar siyasetinde 'yumuşama' döneminin başladığı ve Türkiye’nin buna çok ihtiyacı olduğu konusu sıkça gündeme geliyor. Peki ya gerçekten öyle mi?

Kadını koruma kararının ihmali davasının gerekçesi açıklandı: İhmal katili cesaretlendirdi

Koruma kararına rağmen öldürülen Serpil Erfındık cinayetindeki ihmal nedeniyle kamu görevlilerine verilen cezanın gerekçesinde koruma kararının uygulanmamasının katili cesaretlendiği vurgulandı.

Katledilen Sevilay Karlı'nın davasında ilk duruşma: Failden tanıdık 'haksız tahrik' savunması

Kendisini tehdit ettiğine dair başvurduğu mahkemenin takipsizlik kararı verdiği eski eşi tarafından öldürülen Sevilay Karlı’nın davasının ilk duruşması bugün görüldü.

EMEP Milletvekili Karaca: Sevilay Karlı öldürülürken yargı ve kolluk izledi

EMEP Milletvekili Sevda Karaca, tehdit edildiği için şikayetçi olan ve öldürülen, şikayetine kovuşturmaya yer yoktur kararı verilen Sevilay Karlı için basın açıklaması gerçekleştirdi.

Kamunun parasına ‘tasarruf’ engeli çocuklar için açlık, kadınlar için şiddet demek

Şimşek programı olarak adlandırılan Orta Vadeli Program'daki kamu harcamalarının kısıtlaması kadınlara ve çocuklara nasıl yansıyacak?

Adalet Bakanı KEFEK’te: ‘Kadın haklarının korunması’ sözde kalıyor

EMEP Milletvekili Sevda Karaca, KİH, Mor Çatı, EŞİK ve Ekmek ve Gül olarak birlikte hazırladığımız dosyayı Adalet Bakanı'na iletti.

CHP'den kadınların kendi soyadını kullanabilmesi için kanun teklifi

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç kadınların evlendikten sonra soyadlarını tek başına kullanabilmeleri ve kütük kayıtlarını değiştirmemeleri üzerine Meclise kanun teklifi verdi.

Sevilay Karlı'nın ailesi: 'Adalet istiyoruz, sesimizi duyun'

Boşandığı erkek tarafından öldürülen Sevilay Karlı davasının ilk duruşması 9 Mayıs'ta görülecek. Sevilay'ın ailesi adaletin sağlanmasını ve seslerinin duyulması istiyor.

ODTÜ'de kampüste güvenlik sorunu yaşayan kadınlar forumda bir araya geldi

'Giriş çıkışlarda dahi güvenliği sağlayamayan rektörlük bununla kalmıyor kampüsü ışıklandırmıyor.'

EMEP Milletvekili Sevda Karaca, Onur Yürüyüşü’ne dönük saldırıları gündeme getirdi

EMEP Gaziantep Milletvekili Sevda Karaca; 2022 senesinde Gaziantep’te düzenlenmesi planlanan Onur Yürüyüşü’ne dönük saldırı ve tehditlerin cezasız bırakılmasını Adalet Bakanı’na sordu.

BEKEV’den okul yemeğinin Sağlık Bakanlığı Strateji belgesinde olmamasına tepki

BEKEV: 'Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve yerel yönetimler sorumluluklarını derhal yerine getirmeli.'