Avukat Dilara Yıldız, son yolculuğuna uğurlandı, yakınları ihmallere tepki gösterdi
Oktay Dönmez tarafından öldürülen Dilara Yıldız, memleketi Samsun’da son yolculuğuna uğurlandı. Yıldız’ın cenazesinde yakınları ihmallere tepki gösterdi.

İstanbul Tuzla’da Oktay Dönmez tarafından katledilen 29 yaşındaki Avukat Dilara Yıldız, memleketi Samsun’da son yolculuğuna uğurlandı. Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Erinç Sağkan Dilar Yıldız’ın 6 ayrı şikayette bulunduğunu ve uzaklaştırma kararına rağmen katledildiğini belirtirken, anne Elvan Yıldız “Kızımın katilinin tehdit ettiği zaman yakalanması gerekiyordu. Çocuğum sosyal medyada paylaştı tehdit mesajını, neden hemen alınmadı, neden bulunmadı? Neden korunmuyor kadınlar? Neden korunmuyor bizim çocuklarımız?” diyerek isyan etti.

Dilara Yıldız’ın cenazesi, dün İstanbul Barosu önünde düzenlenen törenin ardından memleketi Samsun’a gönderildi. Cenaze, Aktekke Yatılı Bölge Ortaokulu bahçesine getirildi. Yıldız’ın akrabaları cenazede yaptıkları açıklamalarda ihmalleri anlattı, tepki gösterdi.

DİLARA’NIN ANNESİ AKYEL: HİÇ KİMSE KURTARMADI ORADA, HERKES SEYRETTİ

Dilara Yıldız’ın annesi Elvan Akyel “Ben seni öpmelere kıyamıyordum, dünyalar güzeli kızım. Çok genç yaşta bıraktın bizi yavrum” diyerek ağıt yaktı.

Anne Akyel şöyle devam etti: “Yılbaşında buradaydı. Pazara gittik beraber, alışveriş yaptık. Buradan yolcu ettim onu. Son kez sarıldım çocuğuma. Çocuğum hayatta kalsın, diye çok mücadele ettik. Hiç kimse kurtarmadı orada, herkes seyretti. Çok merhametliydi, çok iyi kalpliydi. İşinde de çok başarılıydı. Müvekkillerinin eşlerine bile yardım ederdi. Aslında bu dünyaya fazla iyiydi benim yavrum

TTB BAŞKANI ERİNÇ SAĞKAN: ONU KORUYAMADIK, HEPİMİZ SORUMLUYUZ

Cenaze törenine katılan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Erinç Sağkan da yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“İstanbul Sözleşmesi’nin önemini anlatmaya çalışırken hep bize 6284 sayılı yasadan bahsedildi. Ancak bu yasanın uygulamasında ne kadar yetersiz kalındığını, meslektaşımızın verdiği onca çabaya rağmen katledilmesiyle, çok acı bir olayla yaşamış olduk. En başından beri söylüyoruz. Türkiye’de kadına yönelik şiddetin yöntemleri değiştirilmelidir. İstanbul Sözleşmesi çok daha etkin bir şekilde uygulanmalıdır. Kadınların adalete erişiminde baroların, sivil toplum örgütlerinin çok daha etkin olması için önlerinin açılması gerekir. Acımız çok büyük. Bundan sonraki mağduriyetlerin önüne geçebilmek adına bu olayın bir milat olarak kabul edilmesi gerektiğine inanıyorum. Bu olaydan çok ciddi dersler çıkarılması gerekiyor. Verdiği mücadeleye rağmen onu koruyamadık. Tüm toplum olarak hepimiz bundan sorumluyuz.”

Haber-fotoğraf: DHA


İlgili haberler
Avukatlar Dilara Yıldız için eylemde| İstanbul Söz...

Oktay Dönmez tarafından katledilen Avukat Dilara Yıldız için İstanbul Barosu önünde cenaze töreni dü...

Avukat Dilara Yıldız katledildi| Yasalara göz dike...

Avukat Dilara Yıldız, eski nişanlısı tarafından silah zoruyla getirildiği bir restoranda öldürüldü....

Avukat Eylem Sarıoğlu: İstanbul Sözleşmesi şiddeti...

Erciyes Üniversitesi KAÇAUM etkinliğinde konuşan Kayseri Barosu Kadın Komisyonu Başkanı Avukat Eylem...