Adana’da yurttaşlar geceyi kendi imkanları ile geçiriyor
Adana'da çok katlı binalarda yaşayan çok sayıda yurttaş geceyi acil barınma merkezleri, araçları ya da sokakta geçirirken, battaniye ve yatak ihtiyacı karşılanmamış durumda. Kadınlar anlatıyor...

11 binanın hasar gördüğü ve şu saate kadar tespit edilen 50 kişinin hayatını kaybettiği Adana’da yurttaşlar öğle saatlerinde gerçekleşen ikinci depremin ardından geceyi sokakta geçirdi. Okullar, yurt binaları, spor salonları, fuar alanı dahil 173 noktanın acil barınma alanı olarak belirlendiği Adana'da özellikle çok katlı binalarda yaşayan çok sayıda yurttaş geceyi acil barınma merkezleri, araçları ya da sokakta geçirdi. Yemek ve barınma ihtiyaçlarının karşılandığı yurttaşlara battaniye ve yatak sağlanmadı. Barınma merkezlerinde kalan yurttaşlar geceyi ya sandalyede ya da evlerinden götürdükleri döşeklerde geçirdi.

Bir çok yurttaş da Elbistan merkezli ikinci depremin ardından yeni binalar yıkılmasının yarattığı endişe ile herhangi bir binaya gitmedi. Sümer Mahallesi’nin ara sokaklarında konuştuğumuz yurttaşlar insanların kendi aralarındaki dayanışmanın mutluluk verici olduğunu ancak ne AFAD ne de Belediyeleri alanda yeterince göremediklerini anlattılar.

İlgili haberler
Bölge illerinde deprem| Can kaybı artıyor, Kurtarı...

AFAD verilerine göre merkezi Maraş’ın Pazarcık ilçesi olan ve saat 4.17'de meydana gelen 7.7 büyüklü...

Biz bugün ne yaşadık?

‘Son yirmi yıl içerisinde adım adım yürütülen tüm politikalar halkın üzerine çökerken her fay hattın...

Maltepe’de vatandaşlar deprem illerine umut olmak...

Maltepe Belediyesi deprem bölgelerine ulaştırılmak üzere acil ihtiyaç malzemelerini Yalçın Kızılay S...