iş güvencesi
'Uyurken bile dikiş sayıklıyorsun. Parça mal yetiştirme ve parti mallarının zamanında yetişmesi için yarış atına dönüşüyorsun.'
Boyner’de kasiyer olarak çalışan bir kadın işçi: Biz bugün evdeyiz, ama her güne kaygıyla uyanacağız. Bu nedenle bizim talebimiz çalışanlara iş güvencesi ve ücretli izin hakkı verilmesidir.
Geçici işçilerin çalışma süresinin 5 ay 29 günden 9 ay 29 güne çıkarılması için önce kurumun talep etmesi, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın da bu talebi onaylaması gerekiyor.
Yamanlar Alevi Kültür Derneğinde gerçekleştirilen 8 Mart etkinliğine katılan kadınlar çalışma ve yaşam koşullarını anlattı. Kadınların gündemi esnek, güvencesiz çalışma, savaş ve şiddetti.
Hükümetin taşerona kadro vaatleri sürerken asgari ücretli bir taşeron kadın işçi yaşamını anlatıyor: Çocuklarımın karnını doyuracak, her an atılmak korkusuyla yaşamayacağım bir iş istiyorum.
Kamuda milyonlarca kişiyi ilgilendiren TİS görüşmeleri yaklaşıyor. KHK’larla yok edilen iş güvencesi yeniden sağlanmalı, kadınların yaşamlarını tek başına yaşamını sürdüreceği mali koşullar sağlanmalı
Kamu alanı, kadınların yaygın olarak çalıştıkları en önemli alan. Uzun zamandır kamuda iş güvencesi kaldırılmaya çalışılıyor. Peki bu kadınlar için ne anlama geliyor? 5 maddede açıklıyoruz...
Kamu emekçilerinin iş güvencesi tartışılıyor. Kadınların en fazla çalışabildikleri alan kamu. Yani iş güvencesinin kaldırılmak istenmesi kadınlar için varlık meselesi.
Kamu emekçilerinin iş güvencesinin kaldırılması sıradan bir yasal değişiklik değil! Amaç kadın emekçileri güvenini kaybetmiş, kimliksizleştirilmiş birer çağdaş köle haline getirmek...
"Çalışma Bakanlığının iş güvencesini kaldırmaya yönelik yoğun çalışmalar yaptığı haberleri çıkıyor basında. Sorunlar giderek artıyor."
“Fabrika benim için cezaevinden farksız. Özellikle kadınlar için böyle çünkü biz kadınlara baskı uygulamak daha kolay onlar için. Kadınların çilesi bitmeyecek gibi geliyor bana…”
- EN SON
- ÇOK OKUNAN
- ÖNERİLEN
Editörden
Bültenimize abone olun!
E-posta listesine kayıt oldunuz.