Renkler Kadın Dayanışması: Hemşire Sibel’in öldürülmesine devlet göz yumdu
Renkler Kadın Dayanışması, Bağcılar'da hemşire Sibel Kavılı'nın öldürülmesine karşı basın açıklaması düzenledi: Her geçen gün artan kadın cinayetlerine karşı susmuyoruz.

Renkler Kadın Dayanışması, İstanbul Bağcılar’da hemşire Sibel Kavılı'nın öldürülmesine karşı basın açıklaması düzenledi. Sibel Kavılı ayrılma aşamasında olduğu erkek arkadaşı Cumali Varan tarafından 30 Mart'ta öldürüldü. Olay yerinden kaçan şüpheli ise Kocaeli'de, Sibel Kavılı'yı öldürdüğü silahla birlikte yakalanarak gözaltına alınmıştı.

Renkler Kadın Dayanışması, Bağcılar'da yaşanan cinayete karşı tepki göstredi, basın açıklaması düzenledi. Basın açıklamasında farklı dernekler, siyasi parti kurumları ve kadın örgütleri katıldı. 

Basın açıklamasını dernek adına okuyan Mürvet Demirci, "8 yıldır birlikteliği olan Sibel birlikteliğini bitirmek istemesi üzerine, son bir aydır Cumali Varan tarafından şiddete maruz kalmıştır. Bunun üzerine yetkili mercilere giderek koruma talep etmiş ve şikayette bulunmuştur." dedi.  Sibel’in bu yaşananlara karşı koruma talep etmesine rağmen yetkililere şikayet dilekçesi vermesine, Cumali Varan’ın daha öncesinden üç kere kasten yaralama suçu olmasına rağmen, çalıştığı Bağcılar Devlet Hastanesi’nde hakkında çokça tutanak tutulmasına rağmen, hastanede yetkililer tarafından çalışmasına izin verdiğini vurgulayan açıkalamda, şunlar dendi:

"Hiçbir yetkili tarafından önlem alınmadığı için Sibel’in öldürülmesine adeta göz yumulmuştur. Biz buradan anlıyoruz ki , katil Cumali Varan tüm yaşananlar karşısında korunup kollanmıştır. Alınmayan tedbirler, koruma talebi karşısında susan yetkililer, uygulanmayan yasalar sonucunda bir kadın daha hayattan kopartılmış ve vahşice öldürülmüştür. Buradan bir kez daha hükümete ve tüm yetkililere sesleniyoruz. Bunun sorumlusu bir gecede İstanbul Sözleşmesini feshedenlerdir. Bunun sorumlusu, tüm yetkililerin uyguladığı cezasızlık politikalarıdır. Her gün öldürülen 8 kadın cinayeti karşısında susan hükümettir. Bu ülkede kadınlar her gün, her yerde erkekler tarafından öldürülüyor. Her geçen gün artan kadın cinayetlerine karşı susmuyoruz. Sakarya’da yakalandığı söylenen katil Cumali Varan’a, en ağır cezanın verilmesini istiyoruz. Sibel ve tüm kadın cinayetlerinde hayattan koparılan tüm kız kardeşlerimiz için adalet istiyoruz. Başta hükümet olmak üzere tüm yetkilileri göreve çağırıyoruz."

Fotoğraf: Ekmek ve Gül


İlgili haberler
Mardın Şahmaran Kadın Platformu: Kamu emekçisi, öğ...

Mardın Şahmaran Kadın Platformu, kamu emekçisi kadının İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğünde kurs veren...

İstismarla anılan eski Ensar Vakfı yöneticisine öd...

Karaman’da çocuklara yönelik cinsel istismar ile gündeme gelen Ensar Vakfı'nın eski yöneticilerinden...

Kadına şiddette ‘kovuşturmaya yer yok’muş!

‘Kadınlar ayrılmak istediklerinde şiddet gördükleri evlerden hemen kurtulamıyorlar. Evden ayrıldığın...