Metal işçisi kadınlar Flormar işçilerini ziyaret etti
Birleşik Metal-İş üyesi kadın işçiler Flormar’da sendika hakkı için direnen işçileri ziyaret etti: Sınıf dayanışması, kadın dayanışması kazanacak.

Birleşik Metal-İş Kadın Komisyonu üyesi kadın işçiler, sendikalaştıkları için işten atılan ve 121 gündür direnişte olan Flormar işçilerini ziyaret etti. Ziyarette konuşan Birleşik Metal-İş Kadın Komisyonu Başkanı Tülay Baki, “Direnişe başladığınız günden bugüne patronun direnişinizi kırmak için yaptığı saldırıları yakından takip ediyoruz. Kaybeden Flormar patronu ve onun uluslararası ortağı olacak. Sınıf dayanışması, kadın dayanışması kazanacak” dedi.

Gebze OSB’de bulunan ve Yüzde 51'i Fransız Yves Rocher'e satılan Flormar’da Petrol-İş Sendikasına üye oldukları için işten atılan işçilerin direnişi 121. günde devam ediyor. Birleşik Metal-İş Kadın Komisyonu üyesi kadın işçiler, direnişteki işçileri ziyaret ederek destek verdi.

DÜN BİZLERDİK BUGÜN SİZLER
“Sapanca’da düzenlediğimiz kadın eğitim programına ara vererek sizi ziyarete geldik. Yaşanmış nice grev ve direnişleri okumanın, izlemenin yanında devam eden bir direnişi ziyaret etmeyi ve sizlerin mücadelesine destek vermeyi Flormar işçisi kadınlarla dayanışmayı kendimize görev bildik” diyerek direnişteki işçilere seslenen Birleşik Metal-İş Sendikası Kadın işçileri Komisyonu Başkanı Tülay Baki şunları söyledi:

“Direnişler zordur, kadın direnişleri daha da zordur. Süre uzadıkça da zorlukları artar. Çünkü karşımızda yalnızca yasa tanımaz bir patron durmaz. Karşımızda erkek egemen sistemin tüm kurumları, zihniyeti, kadın düşmanı kültürü durur. Kimi zaman baba, kimi zaman koca, kimi zaman kardeş, kimi zaman polis, kimi zaman da hükümet olur karşımıza dikilir. Ancak ekmek için, alın terimizin hakkı için verilen mücadeleden daha onurlu bir şey yoktur. Biz kadınlar mücadele ettikçe özgürleşiriz, güçleniriz ve çoğalırız. Onun için bizler erkek egemen sisteme rağmen direniş alanlarında yerimizi almasını bildik. Dün bizlerdik bugün sizler, yarın başka kadınlar alanlarda, direniş meydanlarında, fabrikalarda, sendikalarda yerini alacak.”

OLDUĞUMUZ HER YERDE DİRENİŞİNİZİN DİLİ OLACAĞIZ
Birçok kadın direnişinin sendika düşmanı patronların saldırganlığının direnen işçiler kadın olunca daha da arttığına vurgu yapan Baki, “Direnişe başladığınız günden bugüne patronun direnişinizi kırmak için yaptığı saldırıları yakından takip ediyoruz. Kaybeden Flormar patronu ve onun uluslararası ortağı olacak. Sınıf dayanışması, kadın dayanışması kazanacak. Bu mücadeleden zaferle çıkacak olan Flormar işçileri olacak. Flormar’a sendika girecek. Mücadeleniz sendikal tarihe ve kadın mücadele tarihine altın harflerle yazılacak. Bu mücadeleyi başarıya ulaştırmak başta kadınlar olmak üzere emekten yana olan herkesin görevidir. Birleşik Metal-İş üyesi kadınlar, oldukları her yerde direnişinizin dili olacak. Flormar ve Yves Rocher ürünlerini boykot edecek” diye konuştu.

İlgili haberler
Flormar direnişinde ses aracı valilik tarafından y...

106 gündür devam eden Flormar işçilerinin direnişinde alandaki ses aracının anons yapması Kocaeli Va...

GÜNÜN DAYANIŞMASI: Direnişteki Flormar işçilerinin...

114 gündür direnişte olan Flormar işçilerinin çocukları için Emek Partisi Kocaeli İl Örgütü dayanışm...

‘Flormar patronu hükümete güvenerek böyle davranıy...

Sendikalaştıkları için işten atılan Flormar işçileri direnişte 115 günü geride bıraktı. Direnişin ke...