LC Waikiki'nin skandal kararına Varank'tan skandal tebrik
Bakan Varank LC Waikiki’nin LGBTİ’leri andırdıkları gerekçesiyle gökkuşağı, tek boynuzlu at gibi figürlerin kullanılmaması gerektiği yönündeki kararını savundu.

Geçtiğimiz gün hazır giyim zinciri LC Waikiki'nin Yalova Lojistik Merkezi açılışı Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın katılımıyla gerçekleşti. Açılış töreninde Varank, LC Waikiki'nin ürünlerinde "LGBT çağrışımı yapan" renkler ve işaretler kullanmama kararını tebrik etti ve LGBTİ'leri hedef gösterdi.

LC Waikiki yönetiminin bir grup çalışana e-posta ile "Onur Haftası etkinliklerinin oluşturduğu LGBT görünürlüğünden rahatsız olunduğu ve bu nedenle Haziran-Temmuz aylarında ürünlerde gökkuşağı, tek boynuzlu at gibi figürlerin LGBTİ’leri andırdıkları gerekçesiyle kesinlikle kullanılmaması ve renk sayısının azaltılması" istendiği iddia edilmişti.

LC Waikiki’nin kararını Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank açılıştaki konuşmasında savundu. Sosyal medya hesabından konuya ilişkin yaptığı konuşmayı paylaşan Varank, ”Dünyada bir LGBT ve cinsiyetsizlik dayatması varken LC Waikiki’nin ürünlerinde LGBT çağrışımı yapan işaretlerin kullanılmamasına yönelik inisiyatifi çok değerli. Cinsiyetsizliğin dayatılmasına, aile mefhumunun altının oyulmasına eyvallah demeyiz. Biz aileyi savunmaya devam edeceğiz. LC Waikiki gibi markalar bu ülkede yol alacaktır” dedi. 

Fotoğraf: DHA
Simge: Canva