Kibar Özten davasinda tahrik bahanesi öne sürüldü
Kibar Özten’in evli olduğu Ozan Ali Özten tarafından öldürülmesi ile ilgili açılan davanın 4’üncü duruşması Adana 7'nci Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü

Adana’da Kibar Özten’in evli olduğu Ozan Ali Özten tarafından öldürülmesi ile ilgili açılan davanın duruşması bugün görüldü.

Kibar Özten’in evli olduğu Ozan Ali Özten tarafından öldürülmesi ile ilgili açılan davanın 4’üncü duruşması Adana 7'nci Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Cinayette kullanılan silahı saklamakla suçlanan M. Ş. hakkında duruşmaların hiç birine katılmadığı için yakalama kararı verildi.

Duruşma sanık M.Ş. ve tanıkların dinlenmesi için 10 Şubat 2023 tarihine ertelendi.

"Eşi kasten öldürme" ve "6136 Sayılı Yasaya muhalefet" suçlamalarıyla Ozan Ali Özten hakkında açılan davada cinayette kullanılan silahı saklayan arkadaşı M.Ş. ise "Delilleri gizleme” suçundan tutuksuz yargılanıyor. Mahkeme duruşmalara katılmadığı için M.Ş. ile ilgili ifadesi alınmak üzere yakalama kararı, sanık Ozan Ali Özten hakkında tutukluluğunun devamı kararı verdi. Duruşma 10 Şubat 2023 tarihine ertelendi.

Ozan Ali Özten geçen yıl Ağustos ayında Kibar Özten’i (32) silahla katletmiş, dosyanın soruşturma ve dava aşamasında ifadelerinde "aldatma" ve "tahrik" bahanesini öne sürüp "Onu canımdan çok seviyordum. Pişmanım" diyerek indirim almaya yönelik ifadelerde bulunmuştu.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül