Keçiörenli kadınlar drama ile kadın cinayetlerine dikkat çekti
Keçiören Kadın Platformu üyesi kadınlar kadın cinayetlerine dikkat çekmek ve öldürülen kadınlar için adalet talep etmek için drama etkinliğinde buluştu.

Keçiören Kadın Platformu, Kuşcağız Aile Yaşam Merkezinde “Bu Ayakkabılar Kimin” adlı bir drama etkinliği gerçekleştirdi. Drama etkinliğinde kadın cinayetleri başta olmak üzere, kadın emeğinin sömürüsü ve görmezden gelinmesi, iş yaşamında ayrımcılık, iş yaşamında taciz, yoksulluk gibi konular işlendi. Etkinliğin açılışında konuşan Eğitim Sen Ankara 3 No’lu Şube Kadın Sekreteri Melek Aşır, ülkenin ekonomik ve siyasi durumuna dikkat çekerek, çalışma yaşamında emeğin durumuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Yaşanan olumsuz koşullardan en çok kadın ve çocukların etkilendiğini söyleyen Aşır, bu olumsuzluklardan kurtuluşun farklılıkları bir kenara bırakarak birlikte mücadelede olduğunu söyledi.



Eğitim Sen üyesi ve Drama Eğitimcisi Songül Başbuğ ve Çağdaş Drama Derneği üyesi Semra Altaş’ın yürütücülüğünü yaptığı drama etkinliğinde kadınlar en sevdiklerinden, hayallerinden bahsettiler. Yoksulluk, fazla çalışma, emek sömürüsü gibi konulara da değinen kadınlar, kadın cinayetlerinde öldürülen kadınların fotoğraflarıyla sahneye çıkarak öldürülen kadınları isimleriyle andı. “Bu ayakkabı benim. Benim hayallerim vardı. İstanbul Sözleşmesi’nin feshedilme kararı tartışılırken kocam, eski kocam, sevgilim tarafından öldürüldüm” diyerek katledilmiş kadınların sözcüsü oldular. Kadınlar etkinlikte yas tutma zamanı olmadığını belirterek, birlikte mücadele vurgu yaptı. Etkinlik, “Bastırın Kızlar” müziği ve dans ile sona erdi.



Fotoğraflar: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Keçiören Kadın Platformu ‘Birlikte mücadeleyi büyü...

Keçiören Kadın Platformu, kadına yönelik şiddete karşı dayanışma kapsamında düzenlediği etkinlikte,...

Keçiören Kadın Platformu: 8 Mart’ı alım gücünün ka...

Keçiören Kadın Platformu Yunus Emre Parkı’ndan seslendi: Haklarımızı sokaklarda, evde, işte, okulda...

Keçiören Kadın Platformu’ndan 25 Kasım Çağrısı ‘Mü...

Keçiören Kadın Platformu, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma G...