Keçiörenli kadınlar 25 Kasım'da sokağa çağrı yaptı
‘Yoksulluğa, güvencesiz, kayıt dışı sömürü koşullarında çalışmaya karşı 25 Kasım’da alanlarda olacağız’

Keçiören Kadın Platformu, 25 Kasım günü Sakarya Meydanı'nda gerçekleşecek eyleme çağrı yaptı. Eğitim Sen Ankara 3 No'lu Şubesinde düzenlenen basın açıklamasında, kadınların 25 Kasım günü şiddete, cinsiyetçiliğe, savaşa, yoksulluğa karşı; eşitlik, adalet, barış ve özgürlük için isyanı büyüterek alanlara çıkacağı belirtildi.

‘25 KASIM'DA ALANDAYIZ’

Açıklamayı okuyan Eğitim Sen Ankara 3 No'lu Kadın Sekreteri Melek Aşır, kadın cinayetlerinin artarak devam ettiğine, kadınların yaşamlarına ve kazanımlarına dönük saldırıların sürdüğüne dikkat çekti. Aşır, iktidar desteğiyle kentlerde örgütlenen aile yürüyüşleriyle de makul ve makbul aile kavramının, muhafazakar dernekler ve cemaatler eliyle meşrulaştırmaya çalışıldığını söyledi. Ekonomik krizin derinleştiği, işsizliğin arttığı koşullarda kadın yoksulluğunun daha da arttığına dikkat çeken Aşır, şunları söyledi: "13,3 milyon kadın, bakım emeği verdiği için çalışma hayatına katılamıyor. İstihdamdaki her 10 kadından üçü emeklilik ve sosyal güvenceden yoksun bir şekilde kayıt dışı çalıştırılıyor. Erkekler kadınlardan %27,4 oranında daha fazla kazanıyor. Emeğimizin yok sayılmasına, işsizliğe, yoksulluğa, güvencesiz, kayıt dışı sömürü koşullarında çalışmaya karşı, güvenceli çalışma, güvenli gelecek talebimizi haykırmak için 25 Kasım’da alanlarda olacağız!"

Aşır, 25 Kasım günü saat 18.30'da Sakarya Meydanı'nda yapılacak eyleme katılım çağrısı yaparak, "Umutsuzluğu birlikte yok edip, cesareti kenetlenen ellerimizle hissetmek için alanlarda olacağız!" dedi.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül