Kayseri'de kadınlar, babası tarafından öldürülen Buse Erkin için adalet istedi
Kayseri'de Babası tarafından öldürülen Buse Erkin için kadınlar adalet çağrısı yaptı. Kadınlar 'İdam değil, müebbet hapis cezası istiyoruz' dedi.

Kayseri'de 38 suç kaydı olan babası tarafından öldürülen bir çocuk annesi Buse Erkin için kadınlar Cumhuriyet Meydanı'nda adalet çağrısı yaptı.

Arkadaşları, ailesi ve kadınların katıldığı açıklamada "Buse Erkin ve tüm kadınlar için adalet" istendi. "Susma, sustukça sıra sana gelecek", "Erkek adalet değil gerçek adalet" sloganları atıldı.

use Erkin'in arkadaşları, "Buse Erkin daha önce babası için çok kez karakollarda sabahladı, çok kez adliye koridorlarında dolandı. Çok kez yardım istedi, çok kez şikayetçi oldu. Çok kez haykırdı duyan olmadı. 38 suç kaydı olan babası Yunus Yılmaz öz kızının canını aldıktan sonra tutuklandı. Şimdi soruyoruz size bu cani hangi hakla beraat istiyor ya da hangi vicdan bu caniyi dinliyor? İdam değil müebbet hapis cezası istiyoruz" dedi.

Buse Erkin'in teyzesi ise, "Sesimizi duyurmak için buradayız. Buse kızımın bir bebeği yedim kaldı. Adalet istiyoruz. Kesinlikle beraat verilmesin. Her gün kadınlar öldürülüyor. Kız kardeşimi de kaybettim. Şimdi yeğenim Buse'yi kaybettim. Yeter artık adalet istiyoruz" diye konuştu.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül