Kadına Şiddeti Araştırma Komisyonu’ndan çekilen CHP Gölge Komisyon oluşturacak
TBMM Kadına Yönelik Şiddetin Sebeplerinin Araştırılması Komisyonu’ndan çekilen CHP, bu komisyonun gerçek işlevini yerine getirmek amacıyla Gölge Komisyon oluşturacak.

TBMM Kadına Yönelik Şiddetin Sebeplerinin Araştırılması Komisyonu’ndan çekilen CHP, bu komisyonun gerçek işlevini yerine getirmek amacıyla Gölge Komisyon oluşturacak. Konuya ilişkin konuşan CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşçıer, “Komisyona davet ettiğimiz bilim insanları ve sivil toplum örgütleriyle bir araya gelerek kapsamlı bir rapor da oluşturacağız. İlk olarak ise 1 Temmuz’da yürürlüğe girecek İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme öncesi, düzenleyeceğimiz çalıştay sonucunda bir bildiri yayınlayacağız” dedi.

Kadına Yönelik Şiddetin Sebeplerinin Araştırılması Komisyonu'ndan karşılaştıkları tutum, müzakere ortamının oluşmaması ve iktidar tarafından davet edilenlerin suçu teşvik edici skandal açıklamaları nedeniyle çekilme kararı aldıklarını belirten Gamze Taşcıer “Bu komisyonun İstanbul Sözleşmesi'nden çekilme rezaletini meşrulaştırmak ve kadınların kazanılmış haklarından geriye gidişe neden olacak önerilerde bulunmak dışında bir işlevi yok. Biz CHP olarak bu komisyonun gerçekten olması gereken işlevini yerine getirmek için bir Gölge Komisyon oluşturuyoruz. Komisyona davet ettiğimiz bilim insanları ve sivil toplum örgütleriyle bir araya gelerek kapsamlı bir rapor da oluşturacağız. İlk olarak ise 1 Temmuz'da yürürlüğe girecek İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme öncesi, düzenleyeceğimiz çalıştay sonucunda bir bildiri yayınlayacağız” dedi.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Kadına şiddeti araştırma komisyonunda AKP’li mille...

Kadına yönelik şiddetin nedenlerini araştırmak ve alınacak önlemleri belirlemek amacıyla kurulan kom...

CHP’li vekiller komisyondan çekildi: Kurgulanan bi...

Komisyonun müzakere ortamı varmış gibi yapmak üzere kurgulanan bir tiyatroya dönüştürüldüğüne dikkat...

Nafaka gaspı, arabuluculuk, uzlaştırma… Komisyonda...

Meclis Komisyonunda şiddette arabuluculuk, uzlaştırma, nafaka hakkının kaldırılması ve tedbir kararı...