İstismar ile suçlanan apartman yöneticisine ödül gibi ceza!
Adana’da 11 yaşından 15 yaşına kadar apartman görevlisinin çocuğunu istismar eden apartman yöneticisine yargılandığı dava da 4 yıl hapis cezası verildi.

Adana’da yönetici olduğu apartmanda, apartman görevlisinin 15 yaşındaki çocuğunu 4 yıl boyunca taciz eden 60 yaşındaki C.S.’nin “Çocuğun cinsel istismarı ve basit tehdit” suçlaması ile yargılandığı davada karar çıktı. Sanık C.S.’ye ‘sarkıntılık’ suçundan 4 yıl hapis cezası verilirken, tehdit suçundan 600 lira da para cezasına hükmedildi.

Dava sonucunu değerlendiren A.Y’nin avukatı Sevil Aracı, “Bir iyi hal indirimi uygulanmadı ama neredeyse olabilecek en az ceza verildi. En alt sınırdan ceza başlatıldı. Oysa çok küçük yaşta başlayan bir istismar söz konusuydu, ceza alt sınırdan verilmemeliydi. Hatta basit saldırı olarak nitelendirildi ama öyle nitelendirilmemesi gereken bir suçtu. 8 yıla kadar verilebilirdi bu ceza. Üst mahkemeye gideceğiz. Sanığın suçlu bulunması açısından olumlu, ama yetersiz bir karar oldu. Ki çocuk intihara sürüklendi. Çocuk ve ailesi bu süreçte saldırıya tehdide de maruz kaldı. Aile bu olaydan sonra işten çıkarıldı. Babaya hakları verilmedi. Mağdur tarafın aldığı ceza çok daha ağır” dedi. Aracı kararı istinaf mahkemesine taşıyacaklarını belirtti.

NE OLMUŞTU?
Adana’da Güzelyalı Mahallesi’nde apartman görevlisinin 15 yaşındaki kızını 4 yıl boyunca taciz ettiği ortaya çıkınca, çocuğun ailesi sanık C.S.’den şikayetçi olmuştu. İstismar olayı, mağdur çocuk A.Y’nin “Ben yoruldum, artık ölmek istiyorum. O küçük A. olmak istiyorum, benim kalbim acıyor. Canım çok yanıyor. Artık bıktım, yoruldum. O adamın bana yaptıklarından sıkıldım” şeklinde intihar mektubu bırakmasıyla ortaya çıkmıştı. Mektubu bulan A.Y’nin ablası sanık C.S’den şikayetçi olmuş, tutuklanan C.S. daha sonra ev hapsi kararıyla serbest bırakılmıştı. Çocukla aynı apartmanda ev hapsi verilen C.S., itirazlar üzerine ev hapsini başka bir evde geçirmişti. Daha sonra baba apartmandaki işinden çıkarılmış ve aile apartmandan taşınmıştı.

İlgili haberler
İstismar ile yargılanan apartman yöneticisi 16 yıl...

Apartman görevlisinin kızını taciz eden apartman yöneticisinin yargılandığı davanın 4. duruşması gör...

GÜNÜN DAVASI : İstismar ile yargılanan apartman yö...

Adana’da apartman görevlisinin kızını istismar eden apartman yöneticisinin davası bugün görülecek.

İstismar ile suçlanan apartman yöneticisinin yargı...

Adana’da apartman görevlisinin kızını istismar eden apartman yöneticisinin davası görüldü. Mahkeme b...