Kocaeli Ekmek ve Gül Kadın Dayanışma Derneği, Gebze’de Hürriyet Mahallesi'ndeki kadınlarla kadın sağlığını konuşmak için bir araya geldi. Ketem ve Ekmek ve Gül Kadın Dayanışma Derneğinin ortaklaşa yaptığı etkinlikte kadınlar ‘kadın sağlığı’ ile ilgili bilgiler edindi.
Etkinlik öncesi dernek adına konuşan Dilara Kanık, bugün yayımladığımız ‘Çocuk susmadı yargı susturdu’ haberini hatırlatarak yine bir istismarın cezasız kaldığını söyledi. Kocaeli'de de kadına ve çocuğa yönelik şiddetle, istismarın çokça yaşandığını anlatan Kanık, yasaların adaletli ve çözüme yönelik olmadığını belirtti.
Kanık konuşmasında kadınların yoksulluğuna da dikkat çekerek şöyle devam etti; “Akşam tencere nasıl kaynayacak, çocuğa okul harçlığı, evin kirası, faturalar, her hafta azalan pazar parası, gittikçe zorlaşan çalışma ve yaşam koşulları, şiddet, taciz, tecavüz... Bunlar bütün hepimizin neredeyse ortak dertleri. Bizse bu noktada Ekmek ve Gül Kadın Dayanışma Derneği olarak, kadınların hem dert hem neşe ortağı olmaya çalışıyor, birlikte öğrenip öğretiyor, değişip güçleniyoruz.”
Derneğin üçüncü yılını geride bıraktığını ifade eden Kanık, “Burası yaşamı paylaşmak için bir araya geldiğimiz, dertleri ortaklaştırdığımız, kadınların kendileri için, diğer kız kardeşleri için konuştuğu, çözüm ürettiği; yani toplamında hayata dair her şeyde yalnız olmadığımızı, bu cendereden ellerimizi birleştirerek daha çok, daha kalabalık bir araya gelerek her şeyin üstesinden geleceğimiz eşik atlama noktası. Yani hiçbir kadının, hiçbir çocuğun canının yanmadığı, saçının sadece yaş almaktan ağardığı ve kirpiğinin yere düşmediği dünyayı kuracağı bir mecra aynı zamanda. Şimdi bu birliği kendi mahallemizde kurmak için yan yana gelme zamanı” diyerek kadınlara bir arada durma çağrısı yaptı.
Etkinlik Dilara Kanık’ın konuşmasında sonra Ketem'den gelen Dr. Fatma Özge Şeker'in 'Kadın Sağlığı' sunumu ile devam etti.
Kadınlar, kendileri için başka etkinliklerde de daha çok bir araya gelmeleri gerektiğini belirtti. Etkinlik kadınların sorularından sonra son buldu.
İlgili haberler
İnatçı ağrılar, kronik yorgunluk: Fibromiyalji
En çok doğurganlık çağındaki kadınları sever bu hastalık. Eğer kadınları anlayan bir doktora düşmezs...
Sovyetlerde işçi sağlığı ve iş güvenliği: Çalışırk...
Ne yani çalışma yaşamı insan hayatı merkezli inşa edilemez mi? Burada kadın ve çocuklar ayrıca gözet...
GÜNÜN BİLGİSİ: Sağlıklı vajina için 4 öneri
Bedenimizi, cildimizi, aklımızı sağlıklı tutmak çok önemli. Ama vajina sağlığını da atlamayalım. İşt...
- EN SON
- ÇOK OKUNAN
- ÖNERİLEN
Editörden
Bültenimize abone olun!
E-posta listesine kayıt oldunuz.