Değerler eğitimi kapsamında 'kadınlara selam verilmez' denildi
Erzurum'da bulunan İbni Sina İmam Hatip Ortaokulu'nda Değerler Eğitimi kapsamında hazırlanan yazıda 'Fitneye sebep olacağı endişesi ile genç ve yabancı kadınlara selam verilmez' denildi.

Erzurum'un Palandöken ilçesinde yer alan İbni Sina İmam Hatip Ortaokulu, Değerler Eğitimi kapsamında yedi konuda yazı hazırladı. Öğrencilere dağıtılan yazılardan birinin konusu ise “Selamlaşma” oldu. Birgün'den Mustafa Bildircin'in haberine göre, yazıda "genç ve yabancı kadınlara selam verilmez" denildi.

Ortaokul öğrencileri için hazırlanan, “Selamlaşma” konulu yazıda, “Niçin selamlaşmalıyız? Selam almak ve vermek bir angarya iş midir?” ve “Selamlaşma da kalıpsallık önemli midir?” sorularına yanıt arandığı bildirildi. Yazıda, “İman kardeşliğinin oluşmasında” selamlaşmanın önemli bir yeri olduğu belirtildi.

Yazının, “Selamın Verilip Alınmayacağı Yerler” başlığı altında kullanılan ifadeler dikkati çekti. Yazıda, tuvalette ve hamamda selamın verilip alınamayacağı kaydedilerek, şöyle devam edildi: “Fitneye sebep olacağı endişesi ile genç ve yabancı kadınlara selam verilmez. Onların selamına sesli cevap verilmez.”

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Gericileşen eğitim, kaybeden ‘gelecek’

Eğitim Sen İstanbul 3 No'lu Şube Örgütlenme Sekreteri Meral Gülşen, tepki gören yeni müfredata ilişk...

ÇEDES'te yeni skandal: Çocukların eline bıçak veri...

ÇEDES kapsamında okulda çocukların ellerine Kurban ibadeti öğretme bahanesiyle bıçak verildi. Başka...

Tuzluçayır Kadınları Dayanışma Derneği: Bütçe ÇEDE...

Ankara Mamak'ta Tuzluçayır Kadınları Dayanışma Derneği okullarda bir öğün ücretsiz sağlıklı yemeğin...