Bu buluşmada neler yoktu ki!
Bakırköy'de herkesin bir ucundan tuttuğu, çocukların ve yetişkinlerin eğlendiği, kendilerini özgürce ifade ettikleri, oyunlarına özgünlüklerini kattıkları alternatif bir etkinlik gerçekleşti.

Zor bir kış mevsimini bitirdik. Yaza girerken çocuklarla birlikte stres atacağımız bir etkinlik yapalım dedi bir arkadaşımız. "Etkinliğin adı ‘Sevgili Doğa ve Çocuk Şenliği' olsun" dedi.  Etkinliğin ortaya çıkması için harcadığı güzel enerjisiyle bizi de bu fikre ikna etti. Fikir hem çok güzeldi hem de heyecanlandırmıştı bizi hal böyle olunca kollarımızı sıvadık ve hadi yapalım dedik.

Bakırköy'de halkın ve Belediye çalışanlarının katılım sağladığı, herkesin bir ucundan tuttuğu, çocukların ve yetişkinlerin eğlendiği kendilerini özgürce ifade ettikleri, oyunlarına özgünlüklerini kattıkları alternatif bir etkinlik gerçekleşti. Doğa etkinliği olunca tabii ki, AVM’lerin ve kapalı alanların değil de denizin ve yeşilin birleştiği, halkın nefes aldığı Yeşilköy’de herkesin özellikle çocukların kullanması gereken bir parkı tercih ettik ve bu, bizim olan alanları doğru kullanmanın huzurunu da hissetmemize vesile oldu.

Neler vardı bu etkinlikte? Sabrı, sevgisi ve emeğiyle okul öncesi öğretmenimiz vardı. Kendi öğrenci ve velilerini de kattığı bu etkinlikte müzik eşliğinde çılgın danslar ve oyunlarla çocukları kaynaştırdı. GDO’lu yiyecekleri anlatan kukla gösterisi vardı, çocuklar dikkatle izleyip soru ve cevaplarıyla aktif katıldılar bu etkinliğe. Onların bu halini izlemek bizler için çok keyif vericiydi. GDO’lu sebzeler ve meyveler konuştu, neden organik olmaları gerektiğini çocuklara anlattı. Ve beslenme uzmanı bir arkadaşımız da bununla ilgili küçük bir seminer verdi. Sırada yetişkinlerin çocuklardan daha çok eğlendiği çuval yarışı vardı. Çocukların en sevdiği şey renkli boyalar vardı. Çocukları enerjisiyle coşturan resim öğretmeni arkadaşımız, büyük beyaz bir bezin etrafına topladı çocukları. Beyaz bez oldu rengârenk desenli bir bez. Küçücük ellerin bıraktığı izler yerini dans eşliğinde boyanmış küçük ayakların desenlerine bıraktı. Çocuklar enerjilerini biraz olsun boşalttılar yeşil alanda koşup top oynayarak, balonlarını şişirerek ve düdükleriyle parkı inleterek.

Evimizden getirdiğimiz  yiyecekleri birleştirip ortak bir sofra kurduk. Bizler de biraz olsun nefes alıp sohbet ettik, gitar eşliğinde güzel sesleriyle şarkılarını söyleyen arkadaşlarımız sayesinde ruhumuz dinlendi. Çocuklar ayrılırken beğendiklerini tekrar yapılmasını istediklerini söylediler. Çocukların enerjisi ve mutluluğu bizlere de iyi geldi. Pandeminin yarattığı yalnızlaşmanın azalması için çocuklarımız ve gençlerimizle birlikte daha çok etkinlikler yapılması dileklerimizle…

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Sovyetler’de her çocuk eşit, her çocuk değerli!

Çocukların tüm ihtiyaçlarının karşılandığı, her türden istismarın önlenmesi için devletin seferber o...

Çocuklarımızı tembih etmekten yorulduk

Çocuk istismarı meselesini konuştuğumuz kadınların elinden gelen sadece çocuklarını sıkı sıkıya temb...

Bir kuru ekmekle okula gidiyorlar

Türkiye’de artan enflasyon ve zamlar çocukları da vuruyor. Esenyalı’da kadınlar, çocuklarını bir kur...