Agrobay işçileri Ankara'da | Sendika haktır, engellenemez
Agrobay Seracılık işçileri başlattıkları yürüyüşün sekizinci gününde Ankara'ya ulaştı.

İzmir Bergama’da sendikaya üye olduktan sonra hiçbir hakları verilmeden işten çıkarılan Agrobay Seracılık işçileri başlattıkları yürüyüşün sekizinci gününde Ankara'ya ulaştı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın önüne gelen işçiler, "Sendika haktır, engellenemez" sloganını attı. İşçiler ayrıca "Bizden çaldığınız her şeyi geri alacağız" pankartı açtı.

Birgün'den Havva Gümüşkaya'nın haberine göre, yaklaşık bir saattir Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın önünde bekleyen işçiler, görüşme taleplerini iletti. İşçiler, görüşme taleplerinin karşılık bulması için Bakanlığın önünde bekleyişlerine devam ediyor.

Bakanlığın önünde bekleyen bir işçi, "Hakkımızı istiyoruz. Bakanlığa geldik, Bakanlık da hakkımızı vermiyor. Hakkımızı almadan ben gitmeyeceğim" ifadelerini kullandı.

ÇALIŞMA BAKANI YARDIMCISI İŞÇİLERLE GÖRÜŞECEK

Çalışma Genel Müdürü ile yaptıkları görüşmeyi aktaran Tarım-Sen Başkanı Umut Kocagöz, geçtiğimiz hafta da Çalışma Genel Müdürlüğü ile görüşme sağladıklarını ancak onların bu durumun muhatabı olmadıklarına dair bir dönüş aldıklarını, bugünki görüşmede ise saat 16'da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Faruk Özçelik ile görüşebileceklerinin teyit edildiğini ifade etti. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının ardından işçiler AKP Genel Merkezine gitti. AKP Genel Merkezinde üç kişilik bir heyetin görüşme sağlayabileceği, geri kalanların ise arabadan dahi çıkmalarına kolluk kuvvetleri tarafından izin verilmediği Tarım-Sen Örgütlenme Uzmanı Ayşe Büşra Yılmaz tarafından ifade edildi. Yılmaz benzeri bir tavrın İYİ Partinin önünde de gerçekleştirildiğini ifade ederek "Bizim sabrımızı sınamasınlar. Biz buraya çözüm aramaya geldik. Almadan da hiçbir yere gitmiyoruz" dedi. Agrobay işçileri, İYİ Parti binasının karşısında "Agrobay hakkımızı ver", "İşçiyiz, haklıyız, kazanacağız" sloganları attı. 

İYİP ile görüşmeye gittiklerinde sorumlu kimsenin olmadığını ancak sorunlarının not alındığının ifade edildiğini söyleyen Kocagöz, işçilerin bunun ardından yaptığı açıklama ile İYİP genel başkan yardımcılarından Hakan Seref Ongun ile görüşme sağladıklarını ifade etti. Kocagöz, Agrobay'ın avukatlığını yapmış olan ve şirketle ilişkilerinin devam ettiğini vurguladığı İYİP Mali İşler Başkanı Sedat Aksakallı'nın inisiyatifi ile bu sorunun çözülebileceğini ifade ettiğini belirtti. 

Agrobay işçisi kadınlar ise, uzun süre devletin ve siyasi partilerin sorunlarına çözüm olmadığını, halkın dayanışmasıyla haklarını alabileceklerini ifade ederek birliktelik çağrısı yaptı. İşçiler yapılan görüşmelerin ardından saat 18.30'da Madenci Anıtı'nda basın açıklaması gerçekleştirecek.

Fotoğraf: Tarım-Sen/ X

İlgili haberler
Agrobay işçileriyle dayanışma: ‘Agrobay direnişini...

Ankara İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisinin çağrısıyla Tarım Sendikası üyesi Agrobay işçilerinin...

Agrobay işçileri hakları için Ankara'ya yürüyor

Kötü çalışma koşullarına karşı Tarım-Sen'e üye oldukları için işten çıkarılan Agrobay işçileri, İzmi...

Direnişteki Özak Tekstil işçilerinden Agrobay'a da...

Urfa'da Özak Tekstil işçileri BİRTEK-SEN'den istifaya zorlanarak işten atılan kadın işçinin işe geri...