10 Ekim Davasında karar duruşması: Avukatlar cübbe çıkardı, söz 10 Ekim annelerinde
10 Ekim Ankara Katliamı davasında avukatlar, “Biz sözlerimize devam etmeyeceğiz. Davanın asıl sahipleri burada, onlar konuşacak“ diyerek cüppelerini çıkarttı, sözü ailelere bıraktı.

10 Ekim 2015'te Ankara Gar Meydanı'nda meydana gelen, 103 kişinin hayatını kaybettiği Gar Katliamı Davasının karar duruşması görülüyor.

10 Ekim Ankara Katliamı Davası Komisyonu adına söz alan Av. İlke Işık mahkemenin yıllarca kamu sorumluluğuna ilişkin avukatların beyanlarını görmezden geldiğini, taleplerini reddettiğini belirterek “Biz sözlerimize devam etmeyeceğiz. Davanın asıl sahipleri burada, onlar konuşacak“ dedi,. 

Avukatlar cüppelerini çıkarttı, sözü 10 Ekim'de hayatını kaybedenlerin ailelerine bıraktılar.

10 Ekim'de hayatını kaybedenlerin anneleri konuştu...

Avukat Uygar Coşgun annesi Nuray Coşgun, "Benim torunum ömür boyunca babasını göremeyecek. Baba acısını içinde yaşıyoruz. Bir kere evladıma sarılmak isterim. Siz şimdi benim ‘adalet’ dememin anlamını anlayabilirsiniz. 9 yıldır biz yaşamıyoruz. Adaletten başka bir şey istemiyoruz" dedi.

Güney Doğan'ın annesi Derman Doğan, "Barış istediler sadece. İnsanların bir arada yaşamalarını istediler. Ben çocuğumu evlendiremedim, torun göremedim. 9 yıldır aynı acıyı yaşıyorum" dedi.

Korkmaz Tedik'in annesi Zöhre Tedik, "Ne gençler ölsün katliamlardan, ne polisler ne de askerler diye buraya barış talebi için geldik. Hiç suçu olmayan çocuklar katledildiler. 19 firari sanık var. Yerlerini bilmenize rağmen tutuklamıyorsunuz. Canlı bombadan sonra gaz bombası yağdırdılar. Benim oğlum nefesi kesildiği için öldü.  Hiç mi görmediniz? Hiç mi vicdanınız yok? Bizim ciğerimiz yanıyor. Adalet istiyoruz 9 yıldır. Son 5 celsede insanlığa karşı suç işlemiş katile işlemedi diyorsunuz. Bir gün sıra gelecek o zaman biz yargılayacağız katilleri ve yol verenleri. Türkiye kamuoyu hesap soracak" dedi.

Başak Sidar Çelik'in annesi Hatice Çelik, "Göz göre göre yapılan bir katliam var. Adalet için elinizden geleni yapmanızı istiyoruz. Hala rahat uyuyamıyoruz. Daha dün gibi yaşananlar. Türkiye'ye girip çıkan sanıklarını biliyoruz. Bu sandalyeler dolu olabilirdi. Talebimiz kamu görevlilerinin yargılanması, katillerin bulunması" dedi.

Şebnem Yurtman'ın annesi Şafak Yurtman, "Çektiğimiz acıyı biz biliyoruz. ‘Allah sıralı ölüm versin’ derlerdi ama hükümet bize sırasız ölüm yaşattı.  9 senedir Şebnem'in sevdiği yemekleri yapmıyorum. Dilerim buna sebep olanlara sırasız gelsin ölüm, o zaman anlasınlar empati kursunlar. Ama siz empati kurmayın adaleti sağlayın. Kız çocuğu okusun kendini kurtarsın dedim. Şebnem evimin en küçüğüydü. Hükümet benim en küçüğümü aldı. Eskiden Şebnem bizim yanımızda yürüyordu. Şimdi biz onun yolunda yürüyoruz" dedi.

Fotoğraf: Damla Kırmızıtaş/Evrensel

İlgili haberler
10 Ekim anneleri: Dava bir ömür de sürse takipçisi...

10 Ekim’de oğlunu, eşini, kardeşini kaybeden kadınlar konuştu. Yakınlarının o gün Ankara’ya barış is...

10 EKİM KATLİAMININ ÖĞRETTİĞİ KADİM BİLGİ: Kurtulu...

Kaybettiklerimizin hesabını sormak, biz geride kalanların boynunun borcudur artık. Ve o borcu ödemed...

10 Ekim'i kadınlar anlatıyor

10 Ekim Ankara Katliamında eşlerini, çocuklarını, yakınlarını kaybeden kadınlar anlatıyor. Acımız hâ...