Suriye

HTŞ'nin 'Adalet Bakanı'nın iki kadının infazında idam hükmünü okuduğu ortaya çıktı

Şam'daki HTŞ yönetiminin 'Adalet Bakanı' Şadi el Veysi'nin İdlib'de iki kadının infaz edildiği esnada idam hükmünü okuduğu ortaya çıktı. HTŞ yönetimi olaya dair videoların gerçek olduğunu kabul etti.

Suriye'ye dönen Hiba: ‘Özgürce nefes alabildiğim bir yaşam hayal ediyorum’

Suriyeli Hiba Suriye'den anlattı: ‘Kadınların direnişi ve dayanıklılığı, bu savaşın en büyük gerçeğidir’

Suriye'de kadınların konumu ne olacak?

Suriye'de Esad rejiminin devrilmesi ve ardından HTŞ'nin başını çektiği cihatçıların yönetime gelmesiyle birlikte özellikle kadınların bu süreçten nasıl etkileneceği bir tartışma konusu.

Şam'da yüzlerce kişi laiklik ve kadın hakları için sokaktaydı

Suriye'de HTŞ'nin öncülük ettiği cihatçı yönetimin sözcüsü Obaida Arnaout'un bir televizyon programında verdiği röportaj üzerine halk laiklik ve kadın hakları için sokağa çıktı.

Suriyeli kadınlar dönüşe ilişkin kaygılarını anlattı: Gitmek de zor kalmak da

Esad rejiminin düşmesinin ardından milyonlarca Suriyeli Türkiye’de kalmakla ülkelerine dönmek arasındaki bir kararın eşiğinde.

GÜNÜN BELLEĞİ: Barışın inşacısı kadınlar savaşın yaralarını nasıl sardı?

Barış en çok kadınların dilindedir. Bu topraklarda da sınırların ardında da... Sırbistan, Kosova, Sri Lanka, Suriye’de yaşanan savaşlar ve kadınların barış mücadelesini ne kadar biliyorsunuz?

GÜNÜN KİTABI: Kadınların barış mücadelesinde dünya deneyimleri

Bu kitapla; Sırbistan, Kosova, Sri Lanka ve Suriye’deki savaş koşullarının en çok kadınları etkilediğini, barış mücadelesinin ise en çok kadınlar eliyle yürütüldüğünü görüyoruz.

13 yaşında anne olduğu, bebek hastalanınca ortaya çıktı

Suriyeli sığınmacı Hube Alış Nasır, 12 yaşında evlendirilip 13 yaşında anne oldu. Bu evlilik bebeğin hastalanmasıyla ortaya çıktı. Hube’nin evli olduğu 27 yaşındaki Suriyeli Yusuf Ömer tutuklandı.

Sessiz savaş: Kuzey Suriye’de bir hastanede bir gün

Sınır Tanımayan Doktorlar’dan Diala, hava saldırılarının ve onarımların ardından hizmet vermeye çalışan Suriye’deki Tel Abyad hastanesinde geçirdiği 1 günü anlatıyor.

GÜNÜN DAYANIŞMASI: Gecekondusunu Suriyeli aileye açan kadın...

İkisi engelli 7 çocuğuna, engelli maaşıyla kiralık gecekondusunda bakmaya çalışan kadın kapısını Suriyeli bir aileye açtı. Yoksulluk iki aileyi bir araya getirdi ve onlar dayanışma yolunu seçti...

Siz mi bize alıştınız yoksa biz mi size alıştık bilemedim!

Suriye'den Türkiye'ye savaş nedeniyle gelen mülteci bir kadın Hedil. Çocuklarını arkasında bırakmış. O da zorluklar yaşıyor Türkiye'de, ama bütün zorluklara annesi ve kız kardeşleriyle göğüs geriyor.