Üniversiteli gençler tartışıyor: Müftülere nikah yetkisi ne getiriyor?
Kocaeli Üniversitesi Ekmek ve Gül Kadın Çalışmaları Atölyesi müftülüklere nikah yetkisi veren Nüfus Hizmetleri Kanununu tartıştı.

Kocaeli Üniversitesi Ekmek ve Gül Kadın Çalışmaları Atölyesi tarafından düzenlenen etkinlikte bir araya gelen genç kadınlar müftülüklere resmi nikah yetkisini ve hükümetin kadın politikalarını tartıştı.
Etkinliğe katılan Hukuk Fakültesi Araştırma Görevlisi Buket Karaman ve Kocaeli Emek Partisi İl Başkanı Arzu Erkan yapılan değişikliğin ne anlama geldiğini açıkladı.

Etkinlik, Mecliste kabul edilerek yasalaşan müftülüklere nikah yetkisi ile neler yaşanabileceğine ilişkin bir oyun ile başladı. Oyunun ardından genç kadınlar yasanın kendilerini nasıl etkileyeceğini ve nasıl sorunlar yaşanabileceğini tartıştı.

Buket Karaman müftülüklere resmi nikah verilmesi ile kamuoyunda ‘cinsel istismar önergesi’ olarak gündeme gelen tartışmaların tekrar gündeme gelebileceğine dikkat çekerek yasa ile de resmi nikah yapanlar ve müftü nikahı yapanlar ayrımı yaşanabileceğini dile getirdi.

Bu yasanın devamının da hazırlandığına dikkat çeken Arzu Erkan ise ‘Boşanmaların Önlenmesi Komisyonu’ tartışmalarını hatırlattı.

Etkinliğe katılan üniversiteli kadınlar, Ekmek ve Gül Atölyesi olarak okulda hem yasayı hem de yapılmak istenenleri anlatan bir çalışma yürüteceklerini ifade etti.

İlgili haberler
Müftülere resmi nikâh yetkisi... Bu daha başlangıç...

Müftülüklere resmi nikâh yetkisi medeni haklar açısından yapılacak bütüncül değişikliklerin önemli b...

5 Maddede Müftülere Nikâh yetkisine neden ‘hayır’...

Meclis’e sunulan Nüfus Hizmetleri Kanun Tasarısı kadınların medeni haklarının tırpanlanmasının önünü...

Müftü nikahıyla evlendirecek, arabulucuyla boşanma...

Müftülere resmi nikah yetkisi verilmesinin ardından AKP’nin yeni hamlesi “boşanmaların artık mahkeme...