Türkiye’nin ilk balerini heykeline tecavüz girişimi
İstanbul Maltepe’de bir grup, Türkiye’nin ilk balerini Meriç Sümen’in heykeline önce tecavüz girişiminde bulundu, sonra heykeli kırdı.

İstanbul Maltepe, Yalı mahallesi Beşçeşmeler’de bulunan Babil Kültür, Sanat ve Bilim Derneği tarafından sergilenen “Türkiye’de ilkler” temalı sergideki Zeliha Kılıçoğlu ve Mirza Erdem tarafından yapılan Türkiye’nin ilk balerini Meriç Sümen heykeline gece geç saatlerinde saldırıda bulunuldu.

Görgü tanıkları olayı şöyle anlattı: “2 kadın, 4 erkekten oluşan bir grup, heykelin bulunduğu yere geldi, içlerinde alkollü olan bir erkek pantolonunu indirerek sokakta sergilenen heykele tecavüz etmeye çalıştı. Çevredeki esnaflardan birinin müdahalesi sonucu grup kaçtı. Daha sonra tekrar gelerek heykeli devirip kırdılar.”

SÖZÜN BİTTİĞİ YERDEYİZ
Babil Kültür, Sanat ve Bilim Derneği Başkanı İnci Şenel, herhangi bir güvenlik kamerasının olayı kaydetmediğini ve suçluları tespit edemediklerini ve şikayetçi olamadıklarını anlatarak “Çok üzücü bir olay. Ahlaki değerlerin bu kadar yerle bir olduğunu bir kez daha görmek beni çok şaşırttı. Sözün bittiği yerdeyiz” diye konuştu.

İlgili haberler
Tanrıça heykelini kaldırarak sevaba girmiş!

İzmir Torbalı'da tanrıça heykelini kaldırıp yerine Osmanlı tuğrası koyan Belediye Başkanı 'sevaba gi...

Kadın heykeli’ne saldıranlar ve kadını kamusal ala...

Sanatçı Arzu Yayıntaş, Ordu’da daha önce tahrip edilen ve yakın zamanda da ayakları kırılan 3 kadın...

Kadına ve özgürlüğe adanan heykeller

‘Serginin orta yerinde, büyük ağaç kütlesi içinde, ilk kanat çırpınışlarına hazırlanan yavru kuş, öz...