Öldürülen Seda Kurt’un annesi Bedia Akar: Kızım için adalet istiyorum!
Anne Akar, ‘Üç kızım vardı. Seda ortanca çocuğumdu. Olay yaşandıktan iki gün sonra doğum günü vardı. 40 yaşına girecekti. Kızımı benden aldı. Sabah ezanıyla doğmuştu, sabah ezanıyla kaybettik.’

İstanbul Avcılar’da dini nikahlı eşi Ercan A. tarafından 2 çocuğunun gözleri önünde öldürülen Seda Kurt’un annesi Bedia Akar, kızı için adalet istedi. Yaklaşık 117 gündür katilin yakalanamadığını söyleyen anne Akar, “Bu caninin bir an önce yakalanmasını, en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyorum. 117 gündür bulunamıyor. Bir katil elini kolunu sallayarak üç aydır sokaklarda geziyor. Bu mu adalet?” diye soruyor.

Olay, 4 Kasım’da Avcılar’da meydana geldi. Ercan A. tartıştığı Seda Kurt’u küçüğü 2 yaşında olmak üzere çocuklarının gözü önünde bıçaklayarak öldürdü. Olaydan hemen sonra kaçan Ercan A., hâlâ yakalanamadı.

‘KADINLARI ŞİDDETTEN KORUDU DA KENDİNİ KORUYAMADI’
Seda Kurt’un iki çocuğunun, annelerinin öldürülmesine şahit olduğunu söyleyen Akar, “İkisinin gözü önünde oldu. Ben kızımı kanlar içinde görünce 2 yaşındaki torunumu komşuya verdim. Torunum ellerini battaniyenin altında saklıyormuş. Komşu ellerine, ayaklarına bakıyor kan içinde. Götürüp banyo yaptırıyor. Kendi çocuklarının kıyafetini giydiriyor. Ben bunları sonra duydum. Ben kızıma koştum. Kızımın yanına geldiğimde boynundan yaşayıp yaşamadığını baktım, yaşıyordu. ‘Seda uyuma annem’ dedim bana baktı, birkaç saniye içinde gözlerini kapattı. Oğlunun çığlıkları bütün Avcılar’ı inletti. ‘Uyan annem’ dedi. Uyanmadı kızım. Sadece bize baktı. Son kez baktı” diyerek yaşananları anlattı.

Kızının daha önce kadın sığınmaevinde güvenlik görevlisi olduğunu belirten anne Akar, “Kızım, görev yaptığı dönemde kadına şiddeti önlemek isterken bir kişi tarafından bacağından bıçaklanmış, bacağına 7 dikiş atılmıştı. Herkesi korudu. Kendini koruyamadı kızım” dedi.

‘DENETLEYEMİYORLARSA BU ERKEKLERİ DIŞARI SALMASINLAR’
Kızının, Ercan A. ile tanışmadan önce çok güzel bir hayatları olduğunu anlatan anne Akar, “Kendi halimizde, işimizde gücümüzde, sessiz sakin yaşıyorduk. Seda çok vicdanlı bir insandı. Bu adam hayatımıza girdiğinde beri hayatımız berbatlaştı. 4-5 yıllık bir birliktelik. Kızımın bütün çevresiyle, arkadaşlarıyla, hepsiyle bağını kopardı. Hiç kimseyle konuşmasına izin vermiyordu. Kadın arkadaşıyla bile konuşmasını istemiyordu. Kimseyle görüşmesini istemiyordu. Dünya ile bağlantısını koparmıştı” diye konuştu.

Seda’nın çocuk olduktan sonra çalışmayı bıraktığını söyleyen anne Akar, “Ev temizliğine gidiyordu, dönem dönem lokantalarda bulaşık yıkıyordu. Bu erkek, torunuma kredi çektirmiş, borç batağına sokmuş. Elimizde avucumuzda ne varsa alıp giderdi. Çalışmıyordu. ‘Suç makinesi’ gibiydi, denetimli serbestlikten dışarıdaydı. Bir sürü eski cezası, suçu, temyizde süren davaları ve sürekli arka arkaya gelen denetimli serbestlikleri vardı. Denetleyemiyorlarsa lütfen bunları sokağa salmasınlar” diye konuştu.


‘BU KADAR SÜRE YAKALANMADIYSA ÇOK RAHATTIR’
Daha öncede kızının şiddete uğradığını aktaran anne Akar, “Kızım bana anlatmadı, ben bilmiyordum. Ben torunumdan yeni öğrendim. ‘Çocuğunun annesiyim, bana bir şey yapmaz’ diyordu. Kızımda bir korku ve tedirginlik vardı. Onunla tersleşmek, zıtlaşmak istemiyordu. Her dediğini yapıyordu. Huyundan gidiyordu. ‘Anne buna ters davrandığında huzurumuz kaçıyor’ diyordu. Her istediğini yapıyordu. Bu da korkudan kaynaklanıyordu. Karakola gitmenin hiçbir şey değiştiremeyeceğini biliyordu. Biliyordu şikayete gitse, hiçbir şey değişmeyecek. Onun için hiç başvurmadı. Cezaların caydırıcı olması gerekiyor. Gerektiği gibi cezalandırılması gerekiyor. Ercan, ‘Nasıl olsa ben kaçarım, kurtulurum’ diye düşündü. Bu kadar süre yakalanmadıysa çok rahattır. Bizim halimize bakıp kıs kıs gülüyordur. 3 ayı geçti siz düşünün. Bir yerde kendine hayat kurdu böyle olmaması gerekiyor” dedi.


‘24 ŞUBAT’TA SESİMİZ OLUN’
Anne Akar, “Üç kızım vardı. Seda ortanca çocuğumdu. Olay yaşandıktan iki gün sonra doğum günü vardı. 40 yaşına girecekti. Kızımı benden aldı. Sabah ezanıyla doğmuştu, sabah ezanıyla kaybettik” diye konuştu.

“Bunu saklayanda nasıl bir vicdan var” diyen Anne Akar, ”Buna yardımcı olan, destek sağlayan nasıl bir insan anlamıyorum. Kendisinden, onu saklayan, maddi, manevi destek veren herkesten şikayetçiyim. Nasıl bir vicdan ki buna yardım ve yataklık ediyorlar. Ona yardım edenlerin vicdanlarına sesleniyorum. Benim kaybedecek hiçbir şeyim kalmadı. Kızımı benden aldı. Eğer yakalanırsa biraz acım hafifleyecek. Yanına kar kalmasın.”

Avcılar Kadın Platformunun 24 Şubat saat 19:00’da Marmara Caddesi Atatürk Heykeli önünde toplanacağını belirten anne Akar, “Tüm duyarlı yurttaşları eyleme bekliyorum. Sesimiz olun” diyor.

İlgili haberler
İstanbul Emniyeti: 11 ayda 40 kadın öldürüldü

İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Ali Tuna Coşkun açıkladı, 2019’un 11 ayında 40 kadın şiddet sonucu...

GÜNÜN DİKKATİ: Son 5 yılda 94 kadın ‘devlet koruma...

İçişleri Bakanlığının açıkladığı verilere göre, son 5 yılda devlet koruması altında olan 94 kadın ha...

GÜNÜN RAKAMI: Ocak 2020’de 27 kadın öldürüldü

Kadına yönelik şiddete ilişkin alınmayan önlemler ve uygulanmayan yasalara ilişkin tartışmalar ve ka...