Metrobüste cinsel saldırı: Ben susmayacağım, sen utanacaksın!
İstanbul'da bir kadın, metrobüste Fatih Özdemir'in cinsel saldırısına uğradı. Saldırgana tepki gösteren kadın "Ben susmayacağım sen utanacaksın" dedi.

İstanbul'da bir kadın, bindiği metrobüste Fatih Özdemir adlı şahsın cinsel saldırısına uğradı. Metrobüsten indirilen saldırganı videoya alan kadın "Ben susmayacağım sen utanacaksın" dedi.
Cinsel saldırı, dün (23 Nisan) saat 17.00 sularında Avcılar yönünde giden metrobüste yaşandı. direnisteyiz25.org'un haberine göre araçta oturan kadın, yanına gelen Fatih Özdemir'den rahatsız oldu ve araya çantasını koydu. Temasın bilinçli olduğunu fark eden kadın, çantasını kaldırınca şahsın fermuarının açık olduğunu ve pantolonunun ıslandığını gördü. Kadının tepki göstermesi üzerine saldırgan Özdemir, araçtakilerin yardımıyla metrobüsten dışarı çıkarıldı.

Araçtan çıkarılan saldırganı videoya alan kadın “Üzerime boşalan bu şerefsiz! Sen kendini ne sanıyorsun? Bir saattir seni tutmaya çalışıyorum. Diyorum ki metrobüs kalabalık diyedir. Dönüyorum, fermuarını açmışsın, üzerime boşalmışsın şerefsiz!” sözleriyle tepkisini dile getirdi. Kadın, daha sonra “Böyle şefersizler rahat rahat metrobüslerde hiçbir kadını taciz edemeyecekler. Ben susmayacağım, sen utanacaksın, sen utanacaksın” ifadelerini kullandı.

Çevrede bulunanların da desteğiyle kaçması engellenen saldırgan Fatih Özdemir gözaltına alındı. Karakola götürülen salgırganın pantolonundaki ıslaklıktan örnek alınması istendiği ancak polisin bu talebe direnç gösterdiği aktarıldı. Örneğin, 5 saatlik baskı sonucunda alınabildiği belirtildi.
Haberde arıca metrobüste kadının karşısında oturan bir erkeğin saldırgan araçtan indirilikten sonra “Ben görmüştüm bu adamın ne yaptığını” dediği ancak cinsel saldırı anında tepki göstermediği aktarıldı. Ayrıca aynı şahsın araçtan indirilen saldırgana vurduğu ve video çekilirken saldırganın yüzünü kapatmaya çalıştığı belirtildi.

İlgili haberler
GÜNÜN BİLGİSİ: Cinsel taciz ya da cinsel saldırıya...

Cinsel taciz ve cinsel saldırı nedir? Cinsel taciz ya da cinsel saldırıya uğradığınızda neler yapabi...

2013-2015 yılları arasında cinsel saldırı hükümlül...

Avrupa Konseyinin hazırladığı rapor Türkiye’deki cinsel saldırı hükümlülerinin 2 yılda 23 kat arttığ...

GÜNÜN RAKAMI: Kaçırılan kadınların yüzde 60’ı cins...

BM Uyuşturucu ve Suç Ofisinin raporuna göre 2017’de insan ticareti yapanlar tarafından kaçırılanları...