Maçka’daki güvenlik görevlisi açığa alındı
Maçka Parkı’nda kıyafetini gerekçe göstererek bir kadına müdahale eden güvenlikçinin açığa alındığı belirtildi. Güvenlikçinin tacizine maruz kalan Çağla Köse ve Burcu Şentürk suç duyurusunda bulundu.

İstanbul’un Şişli ilçesinde bulunan Maçka Parkı’ndan kıyafetini gerekçe göstererek Çağla Köse’yi parktan çıkartmaya çalışan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin taşeron şirketi olarak hizmet veren Akdeniz Güvenlik çalışanı olan güvenlik görevlisi hakkında soruşturma açıldığı, soruşturma tamamlanınca da açığa alındığı belirtildi.

Yaşanan olay parkta bulunanlar tarafından cep telefonu kamerası ile kaydedilmişti.

SALDIRGAN GÜVENLİKÇİ HAKKINDA SUÇ DUYURUSU
Maçka Parkı’nda güvenlikçinin saldırısına maruz kalan Çağla Köse ve arkadaşı Burcu Şentürk de Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na giderek saldırgan hakkında suç duyurusunda bulundu. 



Özel güvenlik görevlisi hakkında iki konuda şikayette bulunacaklarını belirten Köse, "Birincisi kıyafet özgürlüğümüze karışılması ikincisi de çok çirkin bir iftiraya uğramamızdan kaynaklı olacak" dedi.
Bu olayın kendisiyle birlikte son bulmasını ve hiçbir kadının bu tip olaylarla karşılaşmamasını umduğunu dile getiren Köse, destek veren herkese de teşekkür etti.

KADINLAR DAVANIN TAKİPÇİSİ
‘Kıyafetime karışma’ eylemini yapan kadınlar adına konuşan Dilber Sünetçioğlu ise “Çağla'nın yaşadığı çok çirkin bir olay. Cumartesi günü yaptığımız eylemin ne kadar haklı olduğunu bir kez daha gösterdi. Kimsenin kimseye, giyiminden, kuşamından, dolaştığı yere karışmaya hakkı yoktur. Oradaki görevli arkadaş parktaki insanların güvenliğinden sorumlu. Onları taciz edemez. Haddini bilmesi gerekir. Biz kadınlar olarak Çağla kardeşimizin arkasındayız. Davanın sonuna kadar takipçisi olacağız" dedi.


İlgili haberler
Kadınlar ‘Kıyafetime karışma’ diyor

Kadınlar her yerde kıyafetleri gerekçe gösterilerek şiddete uğruyor. Buna karşı “kıyafetime karışma”...

Maçka’da özel güvenlik tacizi: Bu kıyafetle dolaşa...

Maçka Parkında özel güvenlikçiler bir kadını “Bu kıyafetle parkta dolaşmana izin vermem” diyerek tac...

Kadınlar Maçka’da güvenlikçi tacizine karşı eylemd...

Maçka Parkı’nda bir özel güvenlikçinin kıyafetini gerekçe göstererek müdahale ettiği Çağla Köse için...