Kayyumun yönettiği fabrikada iş kazası: Kadın işçinin parmakları kırıldı
Adana’da kayyum tarafından yönetilen Vural Plastik’te hışır makinesinde çalışan kadın işçinin eli makineye sıkıştı, parmakları kırıldı.

Adana Organize Sanayide bulunan, ‘FETÖ’ soruşturması kapsamında el konularak kayyum atanan Vural Plastik fabrikasında gece 12-8 vardiyasının bitimine doğru eli hışır makinesine sıkışan bir kadın işçinin 4 parmağının feci şekilde kırıldı.
Gazete Şujin’de yer alan habere göre; Devrimci Tekstil İşçileri Sendikası (DEV TEKSTİL), işçiye acil müdahale edilmediği için saatlerde fabrikada beklediğini söyledi.
Açıklamada şunlar belirtildi: “Eli hışır makinesinin merdanelerine sıkışan kadın işçinin 4 parmağı kırıldı. Fabrika da herhangi bir güvenlik önlemi olmadığı için işçi yarım saate yakın bir süre parmaklarının makineden çıkarılmasını acılar içinde kıvranarak bekledi. Diğer işçilerin yardımıyla eli çıkarılan işçinin parmakları birbirine yapışık bir şekilde ezilerek kırıldı. Fabrikaya gelen ambulansla işçi hastaneye kaldırıldı. Vural Plastik’e ‘FETÖ’ soruşturması kapsamında el konulmuş ve kayyum atanmış olması devletin ilgili kurumlarını da bu yaşanan iş kazasından sorumlu tutmaktadır.”

İlgili haberler
12 saat gece vardiyası, iş kazasına ‘yara bandı’

Akşam 7:30'da işe başlıyor, sabah 7:30'da mesai bitiyor. Çalışırken yaşadığı kazalar ustabaşı tarafı...

GÜNÜN RAKAMI: İş cinayetleri de iş kazaları da bit...

Bugün 28 Nisan. Yani Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği günü ancak iş yerlerindeki denetimsizlik ve alınm...

Kopan iki parmaktan doğan azim

Çalıştığı fabrikada iş kazası geçiren ve pres makinesine 2 parmağını kaptıran Hafize Uşak yaşadığı k...