Kayseri ve Diyarbakır’da iki hemşire hayatına son verdi
Kayseri’de 30 yaşındaki hemşire Yeter A. ile Diyarbakır’da 26 yaşındaki hemşire Bedia Menteşe yaşamına son verdi. DEÜ’de eylem yapan sağlık emekçileri ise ‘Yaşamak ve yaşatmak istiyoruz’ dedi.

DHA’nın haberine göre dün saat 18.00 sıralarında merkez Kocasinan ilçesi Bozantı Caddesi’ndeki 8 katlı apartmanın 6’ncı katında yaşayan ve özel hastanede hemşire olarak çalışan Yeter A., iddiaya göre bilinmeyen nedenle evinin oturma odasındaki pencereden atladı. Çevredekilerin ihbarıyla olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, Yeter A’nın öldüğünü belirledi. Polis ekiplerinin çalışmasının ardından Yeter A.’nın cansız bedeni, otopsisi yapılmak üzere Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.  

Diyarbakır’da da bir hemşire yaşamına son verdi. Dicle Üniversitesi Hastanesinin Hematoloji bölümünde çalışan hemşire Bedia Menteşe (26) sabah saat 5.00 sıralarında 6’ncı kattan atladı.

Menteşe’nin cansız bedeni otopsi yapılmak üzere hastanenin morguna kaldırıldı.

Olaya ilişkin Evrensel gazetesine bilgi veren Diyarbakır SES Şube Yöneticisi Mehmet Nur Ulus, Menteşe’nin yaşamına son vermeden önce 3 sayfalık bir mektup bıraktığını aktardı.

Ulus, “Menteşe’nin eşi de hemşire, kovid-19 testinin pozitif çıkmasından dolayı izolasyondaydı ve bir kız çocuğu var. Bıraktığı notun içeriğini bilmiyoruz şu an savcılıkta, yaşanan olayı altında yatan nedenleri öğrenmek için takip ediyoruz” dedi.


DEÜ SAĞLIK EMEKÇİLERİ: YAŞATMAK İÇİN YAŞAMAK İSTİYORUZ
Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesinde ek ödeme kesintilerine karşı haklarını arayan sağlık emekçileri, Diyarbakır ve Kayseri’de iki hemşirenin intihar ettiği, hastanelerinde ise iki arkadaşlarının kovid-19 nedeniyle tedavi gördüğüne dikkat çekerek “Hakkımızı vermeyip savunmamızı isteyen başhekimlik bu konuda da duyarlı olmalı. Yaşatmak için yaşamak istiyoruz” dedi.
ZORLU ÇALIŞMA KOŞULLARININ ETKİSİ
Hastane bahçesinde yapılan eylemde konuşan SES İşyeri temsilcisi Günseli Uğur, hem salgına hem de hak gasplarına karşı mücadele ettiklerini söyledi. Kayseri ve Diyarbakır’da intihar ederek yaşamlarına son veren iki hemşirenin çalışma koşullarının zorluklarını bir kez daha gösterdiğini anlatan Uğur“Yeniden söylüyoruz, yaşatmak için yaşamak istiyoruz” dedi. Ayrıca hastanelerinde yatarak tedavi gören biri hemşire biride hasta bakıcı 2 arkadaşlarının Kovid-19 tedavisi gördüğünü belirten Uğur “Arkadaşlarımızın hastalık haberlerini alıyoruz. Başhekimliğin bu konuda da duyarlı olmasını rica ediyoruz. Salgın, sağlık çalışanlarını etkilemeye devam ediyor. Kovid-19’un meslek hastalığı kabul edilmesi en büyük taleplerimizden biridir” diye konuştu.
Uğur, Türk Tabipler Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı’nın başhekimlikle görüştüğünü ancak yine olumsuz yanıt alındığının bilgisini vererek “Başhekimlik, hem verecek paraları olmadığını hem de bu sendika ve kurumlarla görüşmeyeceğini açıklamış. Sanmayın ki bu kadarız iş bırakma hakkımız da hala saklı” diye konuştu. ekse istifa edebilir durmak zorunda değil" dedi.Genel Sağlık İş işyeri temsilcisi Ayşe Yetişen de, temel ücretlerin yükseltilip emekliliğe yansıtılmasını istediklerini söyleyerek “Yoksulluk sınırı altında maaşlarla çalışmak istemiyoruz” dedi. Eylem, Duvara Karşı tiyatro grubunun oyun ve müzik dinletisiyle son buldu. 
İlgili haberler
Sağlık sistemi pul pul dökülüyor

‘Sağlıkta çağ atladık, diyenler, sağlık emekçilerine bir maske vermekte zorlanırken emekçiler psikol...

Sağlık emekçilerinin sağlığı kime emanet?

Sağlık emekçileri sorunlarını saymakla bitiremiyor: Koruyucu malzeme eksikliği, hastanelerdeki önlem...

Sağlık emekçisi kadınlar: Şu an hastanelerde öteki...

‘Sağlık Bakanı’nın ötekileriyiz gerçekten. Biz hemşireler, teknisyenler, biyologlar, güvenlik sekret...