Kadınlar Sultangazi’de şiddeti ve istismarı konuştu
Sultangazi Kadın Dayanışması kadına yönelik şiddete ve çocuk istismarına dikkat çekmek için 25 Kasım öncesi bir araya geldi.

Sultangazi Kadın Dayanışması tarafından düzenlenen söyleşiye katılan kadınlar; “istismar nedir, cinsel şiddet nedir, çocuklar istismarı neden anlatmazlar, istismarı öğrendiğimizde ne yapmalıyız, fail kimdir” sorularını tartışırken sürecin hukuki boyutunu da konuştu.

Sultangazi Kadın Dayanışması adına fizyoterapist Meltem Teker moderatörlüğünde başlayan söyleşide Av. Seher Eriş şiddetine hukuki boyutunu, alanında uzman eğitimciler ise çocukluk döneminde başlayan istismarı anlama ve müdahale etme şeklini anlattı.

Özellikle 0-6 yaş arasında çocuğun aile içinde gördüğü sözlü veya fiziksel şiddetin ileride içine kapanık ve yaşadığını anlatmaya korkan bireyler yetiştireceğine dikkat çekildi. “İstismara maruz kalan çocuğu korkutmadan sorular sorulmalı ve uğradığı istismarın dünyanın sonu olmadığı, hayatın devam ettiğini ve birlikte mücadele ederek normal hayatına devem edilebileceği anlatılmalı” diyen eğitimciler konuşmalarında istismara uğrayan çocuğun hareketlerindeki değişiklikle ve çocuklarımızı dikkatli gözlememizle istismarı anlayabilmemizin mümkün olduğunu belirtti.

“Çocuk aile içinde sevgiyi yaşamalı, bedeni ve özel bölgeleri hakkında bilgi verilmeli, çocuk istemiyorsa başkaları tarafından öpülmeye zorlanmamalı, ‘hayır’ demeyi öğretmeli” diyen eğitimciler, istismarın sadece bilindiği gibi kuytu köşelerde parklarda değil genellikle tanıdığımız kişiler tarafından güvenli sandığımız yerlerde yaşandığının altını çizdi. Araştırmalara göre istismarın çoğunlukla aile içinde olduğu hatırlatıldı. Söyleşi soru cevaplarla sona erdi

İlgili haberler
Eğitimci kadınlar 25 Kasım`a doğru kahvaltıda bulu...

25 Kasım etkinlikleri hızla devam ediyor. Eğitim Sen 3 No’lu Şubeden kadınlar kahvaltıda buluştu.

Sultangazi’de gençler ‘flört şiddeti’ni konuştu

Sultangazi’de Ekmek ve Gül’ den Hilal Tok ve Avukat Gülşah Kaya’nın konuşmacı olduğu etkinlikte, gen...

GÜNÜN ÇAĞRISI: Balıkesirli kadınlar 25 Kasım’a çağ...

Balıkesir Burhaniye’de kadınlar 25 Kasım’a kadar her pazartesi Cumhuriyet Meydanı’nda 2 saat oturma...