Kadıköy metrosunda bir erkek bıçakla kadına saldırdı: Güvenli sokaklar istiyoruz
Kadıköy metrosunda bir erkek, kesici aletle bir kadına saldırı girişiminde bulundu. Yaşanan olaya sosyal medyadan tepkiler yağdı.

Kadıköy- Tavşantepe metrosunda, Kadıköy yönüne ilerleyen tren Bostancı durağında beklediği sırada, elinde bıçak taşıyan bir erkek, etrafa küfürler savurarak bir kadının üzerine yürüdü.

Daha sonra trenden inen ancak küfürler ederek tekrar trene binen saldırgan, elindeki bıçağı kadına doğru sallayarak tehditler savurdu.

Saldırgan indikten sonra kapıları kapanan tren hareket etti.

Yaşananlar trende bulunan diğer yolcular tarafından cep telefonuyla kaydedildi. Videoda tehdit edilen kadının “Bıçağını bırak” dediği duyuldu.Yaşanan olayın sosyal medyaya yansıması üzerine Twitter kullanıcılarından tepkiler geldi. Kadınları savunmasız bırakanların bu olaylardan sorumlu olduğunu dile getiren kadınlar, yaşamın hiçbir alanını terk etmeyeceklerini dile getirdi. Tepkiler şöyle:

Metroda sallanan o bıçak her yerde kadınların boğazında. Kadınlara saldırmayı "kolay" hale getirenler, saldırganlara hasta, sapkın deyip işin içinden çıkamazlar. Bu, kadınları toplumsal yaşamdan silme gayretinin görüntüsüdür. Sokakları, meydanları, geceleri terk etmiyoruz!

Fotoğraflar: DHA

İlgili haberler
Ahh! Gülizar içimizi yaktın!

25 Kasım bildirisi dağıtırken, bildiri alan Hatice abla anlatıyor Gülizar’ın neresinden tutsan şidde...

EMEP İstanbul İl Başkanı Sema Barbaros: Gücümüz da...

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü’ne giderken Emek Parti...

Esenyalı: Geçinemiyoruz, şiddet görüyoruz, böyle g...

25 Kasım öncesi mahallede seslerini duyurmak isteyen Esenyalı Kadın Dayanışma Derneği üyesi kadınlar...