İtalyan nineden korona önerileri: Ayrımcılık yapmayın, virüs gider ayrımcılık kalır!
İtalyan nine, YouTube’da yayınlanan videosunda koronavirüs önerilerini sıraladı: Unutmayın, koronavirüs gider ayrımcılık kalır. Aşısı da yoktur!

Koronavirüs nedeniyle hasta sayısının 15 bini, yaşamını yitirenlerin sayısının da bini geçtiği İtalya’da, bir büyükannenin yayınladığı koronavirüs önerileri videosu ilgi gördü.
“La Nonna” (Nine) adını kullanan İtalyan nine, YouTube’da yayınlanan videosunda koronavirüs ile ilgili genel önerileri kendi eğlenceli ve muzip üslubuyla sıralarken dayanışma çağrısı da yaptı.

HADİ GİT ELİNİ YIKA!
“La Nonna’yı dinleyin. Çok fazla salgın gördüm. Milan salgınını unutamam. Torunlarım Renzo ve Lucia mucize eseri kurtulmuşlardı” diyen İtalyan Nine, önce temel önerilerle başlıyor:
*Ellerinizi yıkamak zorundasınız! Bu yeni haber mi? Bunu size kaç kere söyledim. Ellerinizi yıkadınız mı? Koronavirüs nedeniyle değil, her zaman (yıkayın) Hadi git yıka! Hapşırdığınız zaman dirseğinize hapşıracaksınız. Koronavirüs için değil. Nezaket için. Bir süreliğine sarılmayı ve öpüşmeyi bırakmalıyız. Göz kırpın!”

AYRIMCILIĞIN AŞISI YOK
İtalyan Nine daha sonra sosyal önerilere geçiyor:
“Koronavirüs nedeniyle etnik gruplara ayrımcılık yapmayın. Ne virüs Çinlilerin suçu ne başkası Afrikalıların suçu. Unutmayın, koronavirüs gider. Ayrımcılık kalır. Aşısı da yoktur!”
“14 günlük karantina boyunca evde ne yapacağız?” sorusunu da yanıtlayan İtalyan Nine, imkanı olanlar için öneriyor: “Yemek yapın. 14 gün yemek yaptıktan sonra onları altın gibi satarım! Hayır şaka yapıyorum. Bedava dağıtırım.”

DOKTORLARI DİNLEYİN!
“Ne yazık ki bunlar zor zamanlar. Bazı alışkanlıklarımızı değiştirmemiz gerekiyor. Herkes kendi sorumluluğunu yerine getirmeli” diyen İtalyan Nine uyarıyor: “İnternetten bir şey okuyunca hepiniz bilim insanı olmuyorsunuz! Doktorları dinleyin.”

MARKETTE GIDA YOKSA BİZ VARIZ!
İtalyan Nine son olarak ihtiyacı olanlarla dayanışma çağrısı yapıyor:
“Kuzey İtalyalı dostlarım, Güneyli göçmenler, panik olmayın. Eğer marketlerde gıda kalmadıysa, biz varız. Biz size göndereceğiz. Hepiniz bizim için ailesiniz. Göçmen misiniz? Size bir paket gönderiyorum. Kuzeyli misiniz? Bir paket gönderiyorum. Çinli misiniz? Çinlilere iki paket! Onlara yardım etmeliyiz.”

Kaynak: Evrensel gazetesi

İlgili haberler
GÜNÜN BİLGİSİ: Çizimlerle Koronavirüs ve korunma y...

Çin’den yayılan ve tüm dünyanın gündemine oturan koronavirüs nasıl bulaşır, koronavirüsten korunmanı...

GÜNÜN DİKKATİ: Kadın ve mülteciler için koronavirü...

TTB üyesi enfeksiyon hastalıkları uzmanı Dr. Melahat Cengiz koronavirüsten kadınların nasıl korunmas...

Okullar kapandı, bu çocuklara kim bakacak?

Virüse karşı okulların tatil edilmesi alınması gereken önlemlerin başındaydı. Ancak çocuklara kimin...