İşkenceci kocasını öldüren Melek İpek için müebbet istendi
Kendine ve çocuklarına sistematik şiddet uygulayan ve işkence eden kocası Ramazan İpek’i öldüren Melek İpek hakkında ömür boyu hapis cezası istendi. Savcı, olayın meşru müdafaa olmadığını savundu.

Kendine ve çocuklarına sistematik şiddet uygulayan ve işkence eden kocası Ramazan İpek’i öldüren ve tutuklu yargılanan Melek İpek hakkında hazırlanan iddianame mahkemece kabul edildi. İddianamede, olayın meşru müdafaa olmadığını savunan savcı, Melek İpek’in “kasten öldürme” suçundan ömür boyu hapis cezasıyla yargılanmasını ve tahrik indirimi uygulanmasını istedi.

Antalya’nın Döşemealtı ilçesinde 7 Ocak’ta Melek İpek, kendisine kelepçe takarak saatlerce işkence eden ve çocuklarını ve kendisini ölümle tehdit eden kocası Ramazan İpek’i av tüfeğiyle vurup öldürdü. Melek İpek daha sonra Jandarmayı ve 112 Acil Çağrı Merkezini aradı. İhbar üzerine adrese gelen sağlık ekipleri, Melek İpek’i çıplak vaziyette elleri kelepçeli ve darbedilmiş halde buldu.

İlk müdahalesi ambulansta yapılan Melek İpek gözaltına alındı. Ramazan İpek’in kendisine cinsel saldırıda bulunduğunu ve işkence ettiğini anlatan, kendisini korumaya çalıştığını söyleyen Melek İpek, 9 Ocak günü çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Mekel İpek’in 9 ve 7 yaşındaki çocukları ise yakınlarına teslim edildi.

Kadın örgütleri Melek İpek’in derhal serbest bırakılması çağrıları yaparken İpek’in avukatları, 15 Ocak günü Antalya 1’inci Sulh Ceza Hakimliğine verdikleri dilekçeyle tutukluluğa itiraz etti. Dilekçeyi değerlendiren Antalya 1’inci Sulh Ceza Hakimliği, itirazı reddetti.

SAVCI MEŞRU MÜDAFAA OLMADIĞINI SAVUNDU

DHA’nın haberine göre Ramazan İpek’in öldürülmesine ilişkin Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame, Antalya 3. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

Cumhuriyet Savcısı Haki Çeliker’in imzasını taşıyan iddianamede, Melek İpek’in “eşi kasten öldürme” suçundan ömür boyu hapsi istendi.

Savcı, olayın meşru müdafaa olmadığını savundu ve Melek İpek’in tahrik indiriminden yararlanmasını istedi.

Davanın görülmesine önümüzdeki günlerde başlanacak.

Fotoğraf: DHA

İlgili haberler
Kendisine işkence eden kocasını öldüren Melek İpek...

Antalya'da kendisine işkence uygulayan ve evli olduğu Ramazan İpek adlı erkeği silahla vurarak öldür...

Antalya Kadın Platformu: Melek İpek serbest bırakı...

İşkencesine maruz kaldığı Ramazan İpek’i ölmemek için öldüren Melek İpek için kadınlar açıklama yapt...

‘Devletin koruması gerekirken biz kendimizi koruma...

Şiddet artar, şiddetin dozu vahşileşirken ölmemek için öldürmek zorunda kalan kadınlar da artıyor. K...