İşçi kadının çocuğu patronu tarafından istismara uğradı: Sanık beraat etti!
Çay depolama şirketinin sahiplerinden H.A. isimli erkek, 11 yaşındaki çocuğu sistematik cinsel istismara maruz bırakmaktan yargılandığı davada beraat etti.

Çay depolama şirketinin sahiplerinden olan H.A., 2020’nin Haziran ayında, 11 yaşındaki Kırgızistanlı bir çocuğu sistematik cinsel istismara maruz bıraktı. H.A., çocuğun annesinin şikayeti üzerine gözaltına alındı ancak ifade işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.

ANNE BIRAKACAK YERİ OLMADIĞI İÇİN ÇOCUĞU FABRİKAYA GÖTÜRÜYORDU

Gazete Karınca’nın haberine göre, şirketin İstanbul Bayrampaşa’da bulunan fabrikasında çalışan çocuğun annesi, çocuğunu bırakabileceği bir yer olmamasından dolayı kendisi ile beraber çalıştığı iş yerine götürdüğünü ve olayın o tarihlerde gerçekleştiğini söyledi.

Kadının ifadesinde, istismarı görmesi üzerine H.A.’nın elini çocuktan çektiğini söyledi. Kadın, “Ben odaya girince H.A. panikleyerek çocuğa, bilgisayardan bir şeyler gösteriyormuş gibi davrandı, şikayetçiyim” dedi.

ÇOCUK SİSTEMATİK İSTİSMARA MARUZ KALDIĞINI ANLATTI

Yaşadıklarını anlatan çocuk ise H.A.’nın kendine defalarca kez istismarda bulunduğunu belirterek, “Oradan geçenler de oluyordu ancak bizim oturduğumuz yer dışarıdan geçenlerin görebileceği bir konumda değildi, içeriye girmeleri gerekiyordu. İçeriye de girmedikleri için kimse bu olayları görmüyordu. Annem beni aradığı için o odada gördü” ifadelerini kullandı.

ÇOCUĞUN İFADESİ İNANDIRICI DELİL SAYILMADI! 

H.A.’nın kolluk ifadelerini de değerlendiren iddia makamı, bunların “suçtan kurtulmaya” yönelik verilen bir ifade olduğunu belirtse de mahkeme bunun aksine kanaat getirdi.

Mahkeme, “Sanığın üzerine atılı ‘Çocuğun Cinsel İstismarı’ suçunu işlediğine dair mahkumiyetine yeter her türlü şüpheden uzak kesin ve inandırıcı delil elde edilemediğinden CMK 223/2-e maddesi uyarınca yüklenen suçun sanık tarafından işlendiğinin sabit olmaması nedeniyle müsnet suçtan beraatına” karar verdi.

Ayrıca 29 Nisan tarihli kararda, “Beraat eden sanığın CMK’nun 231/3 ve 141/son maddeleri uyarınca tazminat hakkı bulunduğu” da belirtildi.

Fotoğraf: Evrensel

İlgili haberler
Çocuk istismarının önüne nasıl geçilir?

Çocuk istismarının ve ihmalinin önüne geçmek için, aileye topluma devletin üzerine hangi görevler dü...

Çocuk istismarını önlemek mümkün!

“Çocuk İstismarı önlenebilir” dosyasının ilk bölümünde öncelikle uzman ve raporlardan derlediklerimi...

Çocuğu istismara uğrayan annelerden 4. Yargı Paket...

4. yargı paketiyle istismar suçlarında somut delil getirilmesi zorunluluğuna çocuğu istismara uğraya...