Hermes çanta gündemde| Hande Fırat’ın ‘Gerçek değil imitasyon’ savunması tepki çekti
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Fransız mallarını boykot çağrısı sonrası Hermes çanta yeniden gündeme geldi. Hürriyet yazarı Hande Fırat çantanın imitasyon olduğunu yazarken sosyal medyada tepkiler yükseldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Fransız malalarını boykot etme çağrısı üzerine yine gündeme gelen Emine Erdoğan’ın kullandığı 50 bin dolarlık Hermes çanta tartışmaları sürüyor.  

Erdoğan'ın boykot çağrısının ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Emine Erdoğan’ın çantasına atıfta bulunarak, “Sarayın bahçesinde yak” derken. Erdoğan ise Kılıçdaroğlu’na “Sende zerre kadar yürek varsa eşimle ilgili değil, benimle konuş” demişti ve polemik karşılıklı cevaplarla devam etti. Bugün de Hürriyet’teki köşesinde bir yazı yazan Hande Fırat, Emine Erdoğan'ın çantasının "çakma" olduğunu yazdı. Fırat, Hürriyet'te yer alan yazısında, "Orijinal marka çanta kullanmamaya özen gösteriyor. Yani iddia edildiği gibi büyük rakamlara çanta alınmıyor. Daha çok yerli malını tercih ediyor. Orijinalin yerine çakma yani imitasyonlarını alıyor. Tercihi daha çok geri dönüşüme imkân veren maddelerden çanta ve aksesuvarlar" dedi.

Evrensel gazetesi yazarı Ender İmrek, ‘Parıl parıl parlıyordu Hermes çanta…’ başlıklı yazısında Emine Erdoğan'ın 50 bin dolarlık çantasını eleştirdiği için hakkında hakaret suçlamasıyla dava açılmış, savcı gerekçe sunmaksızın İmrek’in cezalandırılmasını istemişti.

Hermes çanta ile ilgili tartışmalara sosyal medyadan tepkiler de devam ediyor. Hande Fırat’ın yazdığı yazıya tepkiler gelirken, #Çanta hashtagi de Twitter’da Türkiye gündeminde birinci sırada yer aldı.

Sosyal medyada tepkiler şöyle:


İlgili haberler
Flormar’ın işçisi, Erdoğan’ın çantası, Liverpool’u...

Sürekli kazanmanın, kazanmanın getirdiği küstahlık ve terbiyesizliğin, herkese yukarıdan bakmanın bi...

GÜNÜN KOMBİNİ: Ah o çanta, o broş...

Her fırsatta parti üyelerine ve vatandaşa ‘lüksten uzak durun, israf etmeyin’ çağrısı yapıyor Erdoğa...

Üniversiteli Edanur’un emlakçı mağduriyeti

Uludağ Üniversitesi öğrencisi Edanur, emlakçıdan ev tuttu, eve yerleştikten 15 gün sonra ‘ev satıldı...