Helin Palandöken’in katiline ağırlaştırılmış müebbet
Helin Palandöken'inin katili Mustafa Yetgin'e indirimsiz ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi. Ancak Mustafa Yetgin'e cinayet öncesi yardım eden tutuksuz sanık Halis Can ise beraat etti.

Pendik'te lise öğrencisi Helin Palandöken'i öldürdüğü için yargılanan Mustafa Yetgin, "Tasarlayarak çocuğu kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Mustafa Yetgin'i araçla olay yerine götüren tutuksuz sanık Halis Can Dağarslan ise beraat etti. Ayrıca Yetgin'e diğer çocukları yaralamaktan da 18 yıl ceza verildi.


Dava sonrası açıklama yapan baba Nihat Palandöken; “Aylardır bunun için mücadele ediyordum. Destek veren herkese teşekkür ederim. Ben sokak sokak, ev ev dolaşarak imza topladım kadınlar ölmesin çocuklar ölmesin diye. Bunun için kadına şiddete hayır diyorum. Hedefimiz sanığın iyi hal indirimi almaması içindi, caydırı, Türkiye’ye örnek olacak bir ceza olmasıydı isteğimiz bu oldu ama tabii ki içimiz soğumaz. Bir Helin, bir Leyla bir Eylül daha ölmesin” dedi.

Palandöken’in avukatı ise; “Bu duruşma kadınlar için çok önemliydi. Artık iyi hal indirimleri uygulanmasın diyorduk. İndirimsiz ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi. Bu çok önemli Türkiye için emsal bir karar. Toplam 64 yıl ceza aldı sanık. Ailenin tabii ki acısını soğutmaz ama Türkiye yargı sistemi ve kadınlar için çok önemli bir karar” diye konuştu.

Dava öncesi Helin Palandöken’in babası Nihat Palandöken Helin ve tüm çocuklar için adalet isteyerek ‘insanca yaşamak istiyoruz’ demişti.

Karar duruşması öncesinde kadınlarda yürüyüş ve basın açıklaması yapmıştı.


İlgili haberler
Helin Palandöken için adalet

Pendik’te pompalı tüfekle katledilen Helin Palandöken’in ilk duruşması 16 Şubat Cuma günü görülecek....

Helin’in duruşmasına yanlış sanık getirildi, duruş...

17 yaşındaki Helin’i öldüren Mustafa Yetgin’in ilk duruşması öncesi adliye önünde bir araya gelenler...

Helin’in babası: Kadınları öldürenlere ödül gibi c...

Okul önünde öldürülen 17 yaşındaki Helin Palandöken davasında sanık duruşmaya takım elbiseyle geldi....