ETF'de direnişin 19. günü | Patrona polis koruması, işçiye sert müdahale!
Direnişin 19.gününde ETF Tekstil’de işçilere polis müdahale etti. Patron işçilerin haklarını vermezken polis yardımıyla malları fabrikadan çıkardı.

Gasbedilen hakları için mücadele yürüten ve kıdem tazminatları ile ikramiyelerini isteyen ETF Tekstil işçilerinin direnişlerine polis müdahale etti.

Direnişlerinin 19. gününde işçiler nöbet değişimi esnasında polis ablukasıyla karşı karşıya kaldı. İşçiler alacaklarına karşılık olarak içerideki malların çıkmaması için 19 gündür nöbetteydi. Fabrika patronunun fabrikada bulunan bitmiş işleri ve makinaları çıkartmak istemesine karşı çıkan işçilere polis müdahale ederken, bir işçi temsilcisinin gözaltına alınması işçiler tarafından engellendi. Müdahale esnasında fenalaşan işçilere arkadaşları yardımcı oldu. Müdahale sırasında fenalaşan işçiler arasında hamile bir kadın işçi de var. 


Kapatılacağı açıklanan ancak herhangi bir iflas durumu göstermeyen ETF patronu Sanem Dikmen, geçtiğimiz günlerde işçilerin haklarını vermemesine rağmen fabrikada kalan malları ve makineleri kızını göndererek aldırmaya çalışmıştı, ancak işçiler aracın önünde oturarak malların çıkarılmasına izin vermemişti. Bugün ise çevik kuvvet yardımıyla patron 5 kamyon bitmiş işi ve makineleri içeriden çıkardı. Haklarını alamayan işçiler kamyonların çıkmasına engel olmaya çalışırken, polis biber gazıyla işçilere müdahale etti. Hamile bir kadın işçi ile birlikte birçok işçi fenalaştı.

ETF İŞÇİSİ KADIN: 'BEN BURADAN GİTMİYORUM'

Polis müdahalesine karşı bir kadın işçi "Biz emeğimizin derdindeyiz. Hakkımızı versin ne cehenneme giderse gitsin. Ben buradan gitmiyorum. Ben kiracıyım, birçok arkadaşım kiracı, çocuk okutan var, üniversiteye evladını gönderen var biz merakımızdan mı buradayız günlerdir? Hakkımızı versin" dedi.

SİZİN DEVLETİNİZ BU!

İşçileri ablukaya alan polislere karşı bir kadın işçi: "Yazıklar olsun. Devletinizi görün. Sizin devletiniz bu. Sizi kullanıyor, bizim hakkımızı çalıyor" dedi.

ETF Tekstil'den bir işçi kadın yaşananları anlatarak "Biz 19 gündür gece gündüz kamyonlar çıkmasın diye nöbet tutuyoruz. Polis ablukasına alındık. Bize biber gazı sıktılar. Polisler 'ezin, bunları dağıtın' dedi. Bu adalet işverene var bize mi yok?" dedi.

ETF'YE DAYANIŞMA ZİYARETİ
Fabrikadan mallar çıkarıldıktan sonra işçilerin fabrika önündeki bekleyişi sürerken Emek Partisi, Deriteks Sendikası ve Türk Metale bağlı Arçelik işçileri ETF işçilerine dayanışma ziyaretine geldi. Emek Partisi Genel Başkanı Ercüment Akdeniz "Patronlar size pandemide çalış dedi, çalıştınız. Hastalanmak pahasına, eve kovid-19 virüsü götürmek pahasına çalış dedi. Ekonomik kriz dediler işçinin yine sırtına bindiler. İşçi çalışmaya devam etti. Peki bu yasalar, haklar hep patron için mi var? Ölümüne çalıştırılan işçiler hak mücadelesine gelince nasıl kapı önüne konurlar? Bu düzen çürümüş bir düzendir. Çoluk çocuğun ekmeğini, işçinin emeğini kaçırmak, var mı öyle yağma? İzin vermeyeceğiz. Standart Profilde, Seren Seramikte, Soma madenlerinde direnen işçilerle birlikte birleşeceğiz, bu köhnemiş patronlar düzenini göndereceğiz" dedi.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
ETF işçilerinin fabrika önünde bekleyişi devam edi...

ETF Tekstil işçilerinin direnişi fabrika önünde devam ediyor. İşçilere dayanışma ziyaretleri sürerke...

ETF patronu işçileri savcılığa şikayet etti, fabri...

Fabrika içinde direnişlerini sürdüren ETF işçilerinin üzerine kapı kapatıldı. Fabrikaya girmek istey...

ETF işçisi: Bir araya gelmek için bir kıvılcım yet...

Kapatılacağı açıklanan ETF Tekstil'de işçiler hakları için mücadele etmeye devam ediyor.