Eskişehirli kadınlar kahvaltıda buluştu: 8 Mart’ta alanlardayız
Eskişehir Ekmek ve Gül okurları, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’ne giderken Ekmek ve Gül ile Evrensel gazetesiyle dayanışmak amacıyla kadınlarla kahvaltıda buluştu.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü yaklaşırken Eskişehir’de Ekmek ve Gül okuru kadınların davetiyle Ekmek ve Gül dergisi ve Evrensel gazetesi ile dayanışma kahvaltısı düzenlendi. Yaklaşık 70 kadının katılımıyla gerçekleşen kahvaltıda, kadınlar mücadelelerinde dayanışmanın ve yan yana gelmenin önemini bir kere daha vurguladılar.

Açılış konuşmasında, 1908-1909 yıllarında çok temel taleplerle dillerinde ekmek ve gül sloganlarıyla iş bırakan, grevler örgütleyen kadınlardan bahseden Latife Doğan; “İşte kadınların yüzyıllara dayanan böylesi bir mücadelesinin bugüne tezahürüdür bizim Ekmek ve Gül’ümüz de… Ülkenin dört bir yanında mahallelerde, iş yerlerinde, atölyelerde, kampüslerde yan yana gelen onlarca Ekmek ve Gül grubunun binlerce dergi okurunun emek emek ördüğü bir dergidir” dedi. Kadınların savaşlardan, şiddetten, krizden, eşitsizlikten en çok etkilenenler olduğunu belirten Doğan, yan yana gelmenin ve dayanışma içerisinde olmanın kadın mücadelesindeki öneminden bahsetti.


EVRENSEL’E SAHİP ÇIKMA ZAMANI

Özellikle para cezaları ve Basın İlan Kurumunun ilan kesme cezaları nedeniyle işçilerin, emekçilerin, halkın gerçek gündemini özgür bir şekilde halka ulaştırmaya çalışan Evrensel gazetesinin baskılanmaya çalışıldığını ancak bunun karşısında gazete okurlarının “1 oku, 1 okut” kampanyası, e gazete abonelikleri ile gazetelerine sahip çıktıkları ve kadınları da dayanışmaya davet ettikleri belirtildi.

“Krize, şiddete, eşitsizliğe, savaşa karşı gücümüz birliğimiz diyerek, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’ne doğru ulaşabildiğimiz her kadınla dayanışmanın ve yan yana olmanın önemini konuşmaya devam edeceğiz. Hiçbir kız kardeşimizin kendini yalnız ve çaresiz hissetmediği, kirpiğimizin yere düşmediği güne kadar yılgınlığa, yorgunluğa düşmeden emek ve demokrasi mücadelesinin en ön saflarında olmaya devam edeceğiz” diyerek sözlerini tamamlayan Doğan, tüm kadınları 8 Mart’ta alanlarda olmaya davet etti.


İlgili haberler
Sultangazili kadınlar: ‘Krizin faturasını biz ödem...

Sultangazi Kadın Dayanışması’nın ‘Krize Karşı Kadın Buluşması’nda kadınlar ekonomik krizin kadınları...

Kartal’da kadınlar buluştu: Bir şeyler yapmak zoru...

Kartal’da bir araya gelen kadınlar, yaşamlarındaki zorluk ve çözüm yollarını konuştu. Birlikte olman...

Esenyalı’da işçi kadınlar buluştu: Hep birlikte ha...

Esenyalı Kadın Dayanışma Derneğinin düzenlediği işçi kadın buluşmasına katılan işçi kadınlar yaptıkl...