Erdoğan, anayasada değişiklik 'niyetini' açıkladı: LGBTİ’ler yine hedefte
Kılıçdaroğlu’nun başörtüsüne ilişkin kanun teklifine "anayasa değişikliği yapma" hamlesiyle karşılık veren Erdoğan, bu değişiklikle LGBTİ’leri hedef almaya yönelik bir gündemleri olduğunu ilan etti.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çekya ziyareti dönüşünde gazetecilerin sorularını yanıtladı. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun başörtüsüne çıkışının ardından yaptığı grup toplantısında anayasa değişikliğine işaret ederek “Hatta bununla kalmayalım, kadının ve erkeğin birlikteliğinden oluşan aile kurumumuzu güçlendirerek geleceğimize güvenle bakmamızı sağlayacak ilave değişiklikler de yapalım” diyen Erdoğan ne gibi değişiklikler yapmayı planladıklarının sinyallerini verdi.

Çekya ziyareti dönüşünde uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan Zahid Akman’ın “Aile yapısıyla ve ailenin korunmasına yönelik değişikliklerle ilgili bir hazırlık var mıydı? Onun kararını hemen mi verdiniz?” sorusunu şöyle yanıtladı:

“Aile kavramı bizim olmazsa olmazımız zaten. Çünkü güçlü bir millet, güçlü aileden olur. Şimdi bizim bunun çalışmasını da yapmamız lazım. Çünkü son zamanlarda topluma LGBT’yi soktular. LGBT’yle birlikte de bizim aile yapımızı bunlar dejenere etmenin gayreti içerisine girdiler. Öyleyse biz olması gereken ne ise onu yapacağız. Biz kimlerin LGBT’ci olduğunu biliyoruz zaten. Ama bunu da aile olarak gelip oraya koyalım. Burada da çıksın bakalım neresinden savunacak onu da görelim.”

Erdoğan ayrıca hem başörtüsü hem de aileye ilişkin düzenleme için Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın Anayasa ve Adalet Komisyonu başkanları, AKP milletvekilleri ve MYK üyeleriyle çalıştığını söyledi. Erdoğan, konu hakkında Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Lideri Devlet Bahçeli’yle de konuyu görüştüğünü, “en kısa sürede” Meclis’e sunacaklarını ekledi.

Ne Var Ne Yok programında bu hafta Sevda Karaca, Erdoğan'ın anayasa değişikliği hamlesini, 2020'de aşırı sağcı başbakan Orban'ın Macaristan'da LGBTİ'leri ve ailedeki eşitlik ilkesini hedef alan anayasa değişikliği ile karşılaştırarak bu konuya dikkat çekmişti.
Programın tamamını buradan izleyebilirsiniz... 
İlgili haberler
Başörtüsü istismarında at başı gidenler

Yine bir seçim sathında, başörtüsü üzerinden sürdürülen bu tartışmanın başörtülü, başı açık, inançlı...

Ne Var Ne Yok başlıyooor! | Başörtüsü tartışması,...

Ülkenin gündeminde, eğitimde, siyasette, kültür sanatta kadınlara dair her şeyi yeni sezonumuzda Ne...

Macaristan Parlamentosu LGBTİ karşıtı yasayı kabul...

Macaristan Parlamentosu, LGBTİ karşıtı yasa tasarısını kabul etti. Oylama öncesi tasarıya tepki göst...