Engelli çocuğu cinsel istismara maruz bırakan şahıs serbest!
Ankara’da alıkonulan ve istismara uğrayan yüzde 70 engelli S.A.’nın ablası D.A: Bir başına olunca olayın üzerini kapatıyorlar!

Ankara’nın Mamak ilçesinde 16 yaşındaki yüzde 70 zihinsel engelli kızı alıkoyan 57 yaşındaki bir erkek, gözaltına alınmasının ardından serbest bırakıldı.

Parkta dolaşan yüzde 70 engelli S.A.’yı para ve sigara teklifiyle eve götüren kişinin, S.A.’nın cinsel birliktelik teklifine olumsuz yanıt alınca S.A.’yı sabahın erken saatlerinde sokağa bıraktığı iddia ediliyor. Ekmek ve Gül’e konuşan S.A’nın üvey ablası D.A, olayın peşini bırakmayacağını söyledi, kadın örgütlerine çağrı yaparak destek istedi.

Natoyolu Caddesi Misket Mahallesi’nde 20 Ocak Günü evden çıkan 16 yaşındaki yüzde 70 zihinsel engelli S, kaybolmasının ardından şikayette bulunulmasıyla ertesi sabah erken saatlerde sokakta yürürken polisler tarafından bulundu. S.A’nın ablası D.A, yaşanan olaya ilişkin karakolla şikayette bulundu. D. A. yaşadıklarını şöyle anlattı: “S, bazen sıkılınca dolaşıp geri eve gelirdi. Bu adam, parkta dolaşırken yalnız olduğunu görünce sohbet etmiş, telefonu almış, sonra kızı kandırıp, ‘Sana bir şey yapmayacağım korkma’ diye eve götürmüş. Bir süre sonra oğlu gelmiş ve işe gidinceye kadar S.A’yı dolaba saklamış sonra ‘Hadi şu işi yapalım, yoksa çık git başımı belaya sokma benim’ diyerek kolundan çekmiş. Korkuyla eline bıçak alan ve kendini öldürmekle tehdit eden S.A’yı evden atarak “Apartmandan çıkarken yüzünü kapat kimse görmesin’ demiş ve sokağa çıkan S.A’yı polisler kayıp başvurusu yaptığımız için bulmuş, haber verdiler.”


‘ARTIK TEK BAŞIMA HAK ARAMAKTAN YORULDUM’
Hasta ailesine, okuyan çocuklarına ve kardeşlerine çalışarak bakan D.A güçlü ve kararlı duruşuyla dikkat çekerken bir yandan da birçok olumsuzluk yaşadığını söyledi: “Artık tek başıma hak aramaktan yoruldum. Hem bu şekilde bir süre sonra üstünü de kapatıyorlar ya da benim gücüm kalmıyor. S, daha önce de istismara uğramıştı artık böyle şeyler olsun istemiyorum. Herkesin canını acıtan bu insanlar sokakta rahatça dolaşmasınlar. Başkalarının da canı yanmasın” dedi.

Zanlının karakoldaki sorgusundan sonra serbest bırakılmasına tepki gösteren D. A, karakola gidip bunun üstünü devletin neden kapattığını sorduğunda, “Öyle bir şey olmaması gerekiyor, maalesef olmuş” cevabını aldığını söyledi.

MÜGE ANLI HAYATTA KALANLARLA İLGİLENMİYORMUŞ
Olay üzerine Müge Anlı’nın programını da aradığını ve ısrarlı aramalarının sonucunda ulaştığını söyleyen D.A, “Bana, ‘S, hayattaymış bu olaya bakamayız. Maalesef cinsel istismarlara RTÜK izin vermiyor’ diyerek kapattılar. O sırada televizyonda toprağın altında ceset arıyorlardı. ‘Bizim de, toprağın altına mı girmemiz lazım? Öldükten sonra mı ilgilenilecek bizimle’ dedim telefonu yüzüme kapattılar” diye konuştu.

YARDIM İSTEDİĞİ POLİSLER BİLE TACİZ ETMİŞ!
Yaşanan olayın peşini bırakmayacağını söyleyen D. A. “Şimdiye kadar hep tek başıma uğraştım sonuç alamadım. Daha öncesine S.A istismara uğradığında da doktora gittik her defasında başka bir yere sürdüler, rapor aldırmak istemediler. Gidip bu konuyla ilgili yardım istediğim polisler bile bana arkadaşlık teklif etti. Artık çok yoruldum, tek başıma başaramıyorum. Bütün kadınların desteğini bekliyorum. Kimsenin böyle bir şey yaşamaması için de olayın peşini bırakmayacağım” dedi.
İlgili haberler
8 maddede çocuk istismarıyla ilgili doğru bildiğin...

Çocuk istismarı haberleri her geçen gün artıyor, ailelerin tedirginliği de öyle. Peki çocuk istismar...

Çocuklarını istismar eden baba ‘iftira’ dedi

Ağrı Patnos’ta öz kızlarını istismar ettiği öne sürülen ve tutuklu bulunan baba iftiraya uğradığını...

Malatyalı kadınlar çocuk istismarına karşı sokağa...

Malatya Demokratik Kadın Platformu kadına yönelik şiddet ve çocuk istismarına sokağa çıkarak tepki g...