Emek Partili kadınlar, yemeklerini grevdeki Nedex işçileriyle paylaştı
Emek Partisi Gebze İlçe Örgütü'nden kadınlar, grevlerinin 10'uncu gününde olan Nedex işçilerini ziyaret etti, yaptıkları çorba ve kekleri grevdeki işçilerle paylaştı.

Nedex işçilerinin grevi 10. gününde coşkuyla devam ediyor. Emek Partisi (EMEP) Gebze İlçe Örgütü'nden kadınlar, yaptıkları çorba ve kekleri grevdeki Nedex işçileriyle paylaşarak greve destek verdi.

EMEP'li kadınların işçileri ziyarertinde konuşan EMEP Kocaeli İl Başkanı Arzu Erkan, Nedex ve Baldur grevlerinin Türkiye işçileri için çok önemli olduğunu ifade etti. İki grevin de pandemi döneminde gerçekleşmesi sebebiyle daha da önemli olduğunun altını çizen Erkan, AKP'nin 17 yılda 17 grevi yasakladığına, Nedex ve Baldur işçilerinin ise bu koşullarda grevde olduğuna dikkat çekti. Bugün 200 bin işçinin toplu sözleşme hakkının gasbedildiği bir tablo olduğunu vurgulayan Erkan, bu dönemde Nedex işçilerinin toplu sözleşme hakkı için mücadele ettiğini belirtti.

"MEVCUT GREV VE TOPLU SÖZLEŞME KANUNU İŞÇİLERİN ALEYHİNE"

Türkiye'de çok uzun bir süredir işçilerin grev ve sözleşme haklarına dair yasaların kendi lehlerine düzenlenmesini istediğini belirten Arzu Erkan "Var olan grev ve toplu sözleşme kanunu, 'Nasıl ederiz de işçileri greve çıkarmayız' diye düşünülmüş. Baldur ve Nedex grevleri, özgür bir toplu pazarlık hakkının elde edilebilme mücadelesi, grev hakkının işçiler açısından üretimden gelen güçlerini kullandıkları bir silaha yeniden dönüştürülmesi açısından oldukça önemli" dedi.

"GREV DAYANIŞMA İLE KAZANILIR"

"Baldur ve Nedex grevleri hepimizin grevidir" diyen Arzu Erkan, devamında şunları söyledi:

"Eğer bugün gerçekten grev hakkına sahip çıkmak, çalışma koşullarını iyileştirmek istiyorsak, insanca yaşayacak bir çalışma ortamı elde etmek istiyorsak, her şeyden önemlisi haklarımızı geliştirmek istiyorsak, bugün cesaretli bir şekilde grev hakkını kullanan işçilerle yan yana olmalıyız.

Sizin mücadeleniz, sendikanızın, şubenizin mücadelesi önemli ama bunu genişletmek lazım. Bu mücadeleyi farklı iş kollarında, sendikasız, sendikalı ayrımı yapmadan işçi sınıfının çalışma ve yaşam koşullarının iyileştirilebilmesi için örgütlülüğün önemine vurgu yaparak sürdürmek lazım. Grev en çok da dayanışma ile kazanılır. Bu dayanışmanın bir parçası olarak buraya geldik. Mahallelerden kadın arkadaşlarımız yaptığı çorbalar ile size destek olmak istedi. Kocaeli'deki işçilere bu grev etrafında kenetlenme çağrısı yapıyoruz. Nedex işçisi kazanırsa, onun toplu sözleşmede elde ettiği ücret dahil her hak başka işçilere de örnek olacak."

Fotoğraf: Evrensel

İlgili haberler
Tepecik’ten çıkarılan işçiler: Suçsuzuz, işimizi g...

Arşiv soruşturması gerekçe gösterildi, tazminatsız işten atıldılar. Sendikaları Hizmet İş sahip çıkm...

Emek Partili kadınlar: Kadınların iradesi tek adam...

EMEP Malatya İl Örgütü Üyesi kadınlar İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme kararına karşı açıklama yaptı...

Emek Partisi Adana’da artan kadın cinayetlerine te...

Adana’da bir hafta içerisinde 3 kadın cinayetinin gerçekleştiğini ifade eden Emek Partisi Adana İl Ö...