Devleşen Flormar’da çoğunluğu kadın 83 işçi işten atıldı!
Flormar’ın reklamlarında ‘Biz kızlar istersek her şeyi yaparız’ deniyor ancak mevzu işçi kadınların istekleri olunca karşılığı işten atılmak oluyor!

“Biz kızlar istersek her şeyi yaparız” kampanyasıyla ürünlerin reklamını yapan Flormar, işçileri sendikalaşmak istedikleri için kapı önüne koydu. Ramazan öncesi kapı önüne konan işçiler ise mücadele etmekte ve haklarından vazgeçmemeye kararlı!

Kadın işçilerin emeğiyle büyüyen Flormar bugüne dek anayasal hakkını kullanarak sendikalaşmak isteyen 83 işçiyi işten attı. Petrol-İş Sendikasının yetki almasının ardından önce 20 işçiyi işten atan patron önceki gün de 41 kadın, 22 erkek olmak üzere 63 işçiyi daha kapı önüne koydu. İşten atmaya İş Kanunu’nun 25/2. Maddesini gerekçe gösteren patron, işçilere tazminat da vermedi. İşten atılan işçiler şimdi ise fabrika önünde bekleyişlerini sürdürüyor ve mücadelelerinden vazgeçmeyeceklerini söylüyorlar.

DAHA ÖNCE BİR İŞÇİ BASKILAR NEDENİYLE FELÇ GEÇİRMİŞTİ!
İşten atılan işçilerden Gülperi Güldalı, 8 yıldır Flormar’da çalıştığını belirterek “Yasal hakkımızı aradık diye kapının önüne koyulduk” dedi. Uzun yıllardır çalışan ve akrabası olan Barış Tekin’in baskılar nedeniyle beyin kanaması geçirdiğini ve sol tarafının felç kaldığını söyleyen Güldalı, mücadele edeceklerini söyledi.
12 yıllık işçi Fatma Atılgan ise, “Ben de anayasal hakkımı kullanıyorum, emeğimizin hiçbir karşılığını alamıyoruz, maaşlarımız çok düşük, sonuna kadar devam edeceğiz” dedi.

BALAYINDA İŞTEN ATILMA SÜRPRİZİ
Geçtiğimiz hafta evlenip izin yapan Nurdan Sert, Murat Sert çifti ise izinlerinin dönüşünde işten atıldı: “Geçen hafta evlendik tatildeydik, bugün işbaşı yaptık ve işten çıkartıldık. Mola saatlerinde iş haklarına uymamak gerekçesiyle işten çıkartıldık. Çok iyi balayı verdiler bize sağ olsunlar. 4 senelik verdiğimiz emeğin karşılığı buymuş demek ki... Çeşitli bahaneler gösterdiler. Çay saatlerinde sendikal faaliyetler gerçekleştirdiklerimizi söyleyerek işimizi son verdiler.”

İŞÇİLER SÖMÜRÜLÜYOR, FLORMAR BÜYÜYOR
Bu arada Flormar, Kosan Kozmatiğe bağlı ve Fransız-Türk ortaklığında bir işletme olarak faaliyet gösteriyor. “Yüzde 21 pazar payı ile Türkiye’nin 1 numaralı makyaj markasıyız. Gelişmekte olan pazarlar başta olmak üzere, 7 kıtada 104 ülkede rekabetin içindeyiz” diyerek büyüklüğünü dile getiren Flormar, Türkiye ve dünyada pazar payını artırıyor. Flormar büyürken, işçilerin payına ise düşük ücret ve ağır çalışma koşulları düşüyor!

İlgili haberler
Başka sendikaya üye olunca işten atıldı

Colin’s’te çalışan Havva Özdoğan önce sendikaya üye olduğu için sonra da sendika değiştirdiği için i...

İşten atılan Ege Üniversitesi işçileri: Eve kapanı...

Arşiv soruşturması nedeniyle kadro dışı kalan Ege Üniversitesi işçileri, AKP iktidarının işçi emekçi...

Hakkını isteyen kadın işçi işten atıldı

Kanatçı Haydar’da çalışan Günay Kılıç haklarını istediği için yöneticilerle tartıştı, darbedildi, ta...