Çilem'den Yasemin'e: Özgürlük bulaşıcı derler!
O da evliliği boyunca şiddete uğramış, ölmemek için öldürmek zorunda kalmıştı. Yasemin'in tahliye kararına en çok sevinenlerden biri de Çilem Doğan oldu.

Evliliğinin 28. gününde başlayan şiddet ağırlaştığında karakola gidip şikayet etmekten çekinmeyen, şehrin neredeyse tüm karakollarında kaydı olan Çilem’e karakollardan sürekli “barışın” telkinleri gelmiş. En fazla üç gün yatıp denetimli serbestlik ile salıverilen kocası, e-devlet üzerinden davalarını takip edip, duruşmaya yakın tarihlerde şiddete biraz “ara” verecek kadar da “akıllı” imiş. Boşanmak istediğinde tehdit edilen, fuhuş yapmaya zorlanan, belki de ölümle sonuçlanacak şiddet dolu saatlerin ardından ayağa kalkmaya çalışırken kocasının yastığın altındaki silahına denk gelen Çilem, ölmemek için öldürmüş. “O anda silahı nasıl aldım, nasıl vurdum hatırlamıyorum. O silah o anda patlamasaydı, kesinlikle ben oradan sağ çıkamayacaktım. Ben aslında onun yaralandığını, öldüğünü bile anlamadım. Halen arkamdan geldiğini sanıyordum, korkumdan kapıyı üzerine kilitleyip kızımı alıp kaçtım. Öldüğünü öğrenince kendim gidip teslim oldum” diye anlatmıştı bize yaşananları.

Kadınlar Çilem’e ve davasına sahip çıktı. Ölmemek için öldürmek zorunda kalan kadınların adalet talebinin bir sembolü oldu Çilem. 9 aylık tutukluluk süresince kadınların verdiği destek, Çilem’in kadınlara gönderdiği her mesaj kadınların kursağından geçen bir tatlı aş gibi oldu. Şimdi kendi tahliyesinde yaşadığı duyguların aynısını yaşıyor Çilem... 

İşte Çilem'den Yasemin'e ve tüm kadınlara dayanışma mesajı:


İlgili haberler
Melisa’nın dolmuşta yaşadığını ben fabrikada yaşad...

Melisa, seni gözlerinden öpüyorum. Ne olur sakın susma! Bana umut oldun. Eğer ben de ses çıkarsaydım...

Ben Esra, henüz ölmeyen kardeşlerim için de ‘Adale...

Kocası tarafından 1 yıl önce öldürülen Esra Gövem'in davası görüldü. Dava öncesi adalet talep eden k...

Yasemin Çakal'a tahliye kararı: Kadın dayanışması...

Evliliği boyunca Özkan Kaymaklı’nın fiziksel ve psikolojik şiddetine, cinsel saldırılarına maruz kal...