Batman’da cinsel saldırı iddiası: Aile karakola defalarca başvurmuş
Batman Beşiri'de 17 yaşındaki kız çocuğunun Uzman Çavuş M.O'nun cinsel saldırısına maruz kaldığı iddia edildi. Yaşamına son vermeye çalıştığı belirtilen İ.P. hastaneye kaldırıldı.

Batman’ın Beşiri ilçesinde dün şüpheli şekilde yaralanan ve Batman merkezde özel bir hastaneye kaldırılan 17 yaşındaki kadının hayati tehlikesi devam ediyor. Jinnews’te yer alan habere göre, dün görüşülen tanıkların yaklaşık 20 gün önce Siirt’te görev yapan uzman çavuş M.O. tarafından tecavüze uğradığı iddia edildi.  

 M.O.’nun kadını bayılttıktan sonra cinsel saldırıya maruz bıraktığı belirtildi. Annesinin anlatımlarına göre, saldırıyı fark eden kadın, çığlık atarak yardım isterken, M.O.’ya “Seni şikayet edeceğim” dedi. Fail M.O. ise “Nereye şikayet edersen et, kimse bana bir şey yapamaz. Daha önce de defalarca kez yaptım, kimse bir şey yapamadı” ifadelerini kullandı. Olaydan sonra M.O.’nun kadını İzmir’e götürerek alıkoyduğu, bu sırada ailenin defalarca karakola ve resmi yerlere başvurduğu fakat dönüş alamadıkları da belirtilirken, kadının daha sonra ailenin baskısı sonucu Batman’a geri getirildiği söylendi.

‘SESSİZ KALAN HERKES KIZIMIN KATİLİDİR’
Kadının annesi, olaya ilişkin şu bilgileri verdi: “Karakola dilekçe verdik, şikayetçi olduk fakat hiçbir şey yapmadılar. Kimse sahip çıkmadı bize. Kızımız 20 gün dayandı, direndi. Mücadele etti. Sesini duyurmak istedi. M.O. kızımızı tehdit ediyordu. Daha fazla dayanamadı, yaşadıkları ağır geldi. Silah sesi geldi, gittim baktım kızım yerde kanlar içinde. Bağırdım, gözü daha açıktı. Sessiz kalan herkes kızımın katilidir. Adalet ve hukuk bu mudur? Kızım ölüyor ama hâlâ herkes sessiz. Yolda hastaneye götürürken bilinci yerindeydi. Bana ‘Ben sessiz kalmadım anne ama kimse sesimi duymadı. Herkes sustu. Başka yol bırakmadılar’ dedi.” 

Kadının hastanede tedavisi devam ederken, doktorların verdiği bilgiye göre kadının bilinci hâlâ kapalı ve hayati tehlikesi sürüyor.

Yanı sıra fail M.O. Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alındı.

HDP’DEN AİLEYE ZİYARET
Ailenin özel hastanedeki bekleyişi sürerken, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili Feleknas Uca, İnsan Hakları Derneği (İHD), HDP Kadın Meclisi, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) temsilcileri, aileyi ziyaret etti. Temsilciler, olayın aydınlatılması ve uzman çavuşun gerekli cezayı alması için ailenin yanında olduklarını dile getirdi.
İHD: OLAYIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ
Olayın ortaya çıkması ile birlikte Batman İnsan Hakları Derneği (İHD) Şubesi ve Batman Barosu olay hakkında inceleme başlattı. Yapılan incelemelerin ardından İHD Eş Başkanı Devran Yıldız, “Olayı soruşturduk. Uzman çavuşun cinsel saldırıda bulunduğunu ve gözaltına alındığını öğrendik. Olayın aydınlatılması ve şüphelinin cezalandırılması için olayın takipçisi olacağız” dedi.


İlgili haberler
Şırnak'ta 13 yaşındaki çocuğu istismara maruz bıra...

Şırnak'ta 13 yaşındaki bir kız çocuğunu istismara maruz bırakan ve çevredekilerin tepkisi üzerine gö...

Şırnak’taki istismar vakası protesto edildi

Şırnak’ta 13 yaşındaki bir çocuğun uzman çavuş A.A. tarafından istismara maruz bırakılması kentte ve...

Çocuklara yönelik istismar ve cinsel suçlarda Türk...

Çocuklara yönelik istismar ve cinsel suçların engellenmesi ve müdahalesine ilişkin hazırlanan bir ra...